Anders Lindberg rasar när Chang Frick vill ordna böneutrop utanför hans hem

Bild: Nyheter Idag
  • Lördag 11 mar 2023 2023-03-11
E-post 0

Aftonbladets Anders Lindberg ser böneutrop som en del av svensk kultur i en ledartext på fredagen. Men när Nyheter Idags grundare Chang Frick erbjuder sig att ordna böneutrop utanför Lindbergs hem rasar Lindberg, och påstår att Chang Frick utgör en del av Moderaternas regeringsunderlag.

Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg menade i en ledartext på fredagen att muslimska böneutrop är ”en del av svensk kultur”.

”Sanningen är att böneutrop är lika mycket del av svensk kultur som allt annat som människor i Sverige ser som sin kultur. Det mesta av det som idag är ’urgamla svenska traditioner’ är varken urgamla eller svenska” skrev Lindberg och jämförde med Halloweenfirande, koreansk mat och falafel.

Allt med udden riktat mot Sverigedemokraterna, som med sitt motstånd mot böneutrop går den ryske diktatorn Vladimir Putins ärenden, menar Lindberg.

Läs även: Ex-imam: ”Böneutropet ska proklamera islam över en stad”

Nyheter Idags grundare Chang Frick kommenterade Lindbergs text i ett inlägg på Twitter genom att föreslå böneutrop utanför Anders Lindbergs hem.

”Om någon vill söka demonstrationstillstånd för att medelst rejäl högtalare spela upp arabiska böner utanför Anders Lindbergs hem en sisådär fem gånger om dagen, så är jag beredd att sponsra detta med 320 kronor!” skrev Frick, med en skämtsam hänsyftning till de 320 kronor Frick betalade för Rasmus Paludans tillstånd att demonstrera utanför Turkiets ambassad i januari.

Anders Lindberg tog emellertid inte uppmaningen som ett skämt. ”Det här är vad SD-gänget uppmanar till mot motståndare. Ert regeringsunderlag Moderaterna” skriver Lindberg när han länkar till Fricks tweet.

Lindberg skriver även att ”det är alltså inget skämt när det kommer från det hållet”.

Läs även: Farivar (SD) visar bild på sin slöjförtryckta fru – då attackerar Lindberg: ”Plocka av er offerkoftan”

Flera twitteranvändare noterar att Lindberg välkomnar böneutrop på andra platser än vid sitt eget hem.

Andra påpekar att Chang Frick inte är sverigedemokrat.

Läs även: Därför gick Chang Frick med i Moderaterna: ”Får Hanif Bali ta kontakt med mig nu?”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag