Andersson (S): ”Har anlitat den här firman under flera år”

Magdalena Andersson. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 10 jan 2022 2022-01-10
E-post 407

NACKA På lördagen avslöjade Expressen att en illegal migrant omhändertagits av polis vid statsminister Magdalena Anderssons bostad i samband med en städning. Nu säger Andersson till Göteborgs-Posten att hon anlitat städfirman i fråga ”under flera år”.

– Vi har anlitat den här firman under flera år. Jag har naturligtvis alltid betalat vitt och jag frågade när jag anlitade dem om de har kollektivavtal. Jag ringde ett stort antal firmor innan jag hittade en som hade kollektivavtal, säger Andersson till GP.

– Nu har de inte kollektivavtal, det har jag fått reda på nu, fortsätter hon.

Läs även: Illegal migrant greps hos Magdalena Andersson (S)

Expressen har tidigare rapporterat att vd:n för städfirman dömts till skatteböter på nära 600 000 kronor år 2010. Företaget hade betalat bluffakturor under åren 2006–2007 till underentreprenörer, och pengarna hade enligt kammarrätten hamnat hos vd:n.

Personen som omhändertogs vid Anderssons bostad var en kvinna i 25-årsåldern från Nicaragua som har ett utvisningsbeslut och varit efterlyst sedan hösten 2021.

Städfirmans vd hävdar i ett sms till Expressen att kvinnan inte städade hos Andersson, utan satt i en bil på gatan utanför bostaden.

”Var således inte i huset eller på hennes tomt”, skriver vd:n i ett sms till Expressen.

I förhör uppger emellertid kvinnan att hon arbetar för firman, och en person i hennes närhet har sagt till Expressen att hon arbetade när larmet i bostaden aktiverades, varpå polisen kom och grep henne.

Läs även: Kritik mot säkerheten kring Andersson (S): ”Väldigt allvarligt”

Läs även: Andersson (S) om städgate: ”Visar att vi måste fortsätta genomföra ännu fler politiska åtgärder för att bekämpa olika former av fusk”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag