Arnstad efterlyser ”rättsliga konsekvenser” mot Busch Thor efter debattartikel

Rättsväsendet bör gripa in mot Busch Thor, menar Arnstad. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 30 dec 2018 2018-12-30
E-post

Rättsväsendet bör ingripa mot KD-ledaren Ebba Busch Thor med anledning av en debattartikel i Aftonbladet. Det menar Henrik Arnstad, känd som statsminister Stefan Löfvens expert på fascism. ”Lögnerna är hämtade från rasistiska hatsajter” argumenterar Arnstad på Twitter.

En debattartikel i Aftonbladet väcker reaktioner efter att KD-ledaren riktar kritik mot vad hon kallar ”myndighetsvänstern”. Busch Thor uppmärksammar bland annat konferensen ”Sverige tillsammans” där invandringen till Sverige hyllades med en hallelujakör.

Under den konferensen hölls ett tal från Ingrid Lomfors, överintendent på Forum för levande historia, där Lomfors presenterade en power-point där en av tre huvudpunkter löd: ”Det finns ingen inhemsk svensk kultur”. Men efter att Busch Thor uppmärksammar detta i Aftonbladet svarar Lomfors med argumentet att hon aldrig sagt så.

Emellertid nämner inte Lomfors sin egen power point i svaret till Busch Thor. Senare har Busch Thor själv påpekat just Lomfors egna ord i power pointen i en slutreplik i Aftonbladet.

Arnstad vill sätta in rättsväsendet mot Busch Thor

Att citera en slutsats ur Ingrid Lomfors egen overhead-presentation, framför regeringen och i direktsändning i SVT, är ett alldeles för stort övertramp för att det ska lämnas därhän. Ungefär så kan ett utspel på Twitter från Henrik Arnstad tolkas. Arnstad är tidigare känd som statsminister Stefan Löfvens expert på fascism.

Arnstad menar i sin tweet att KD-ledaren ”hämtar lögner från rasistiska hatsajter”, något som i sin tur ”borde få rättsliga konsekvenser”.

Klein: ”Högerextrema konspirationsteorier”

Den rödgröna regeringens expert på fascism är emellertid inte ensam om att se högerextremism i debattartikeln från Busch Thor. Tidigare har Nyheter Idag uppmärksammat prästen och den S-kopplade debattören Helle Klein som även hon reagerat starkt på Twitter.

”Folkförrädare, kulturmarxister, PK-eliten och nu också myndighetsvänster. Att en partiledare nu sällar sig till extremhögerns konspirationsteorier och fiendebilder är riktigt illa. Det nya blåbruna blocket blir allt tydligare i svensk politik”, skriver Klein.

Detta bemöttes i Nyheter Idag av Johan Ingerö, policyansvarig i Ebba Busch Thors stab.

– Det är helt obegripligt vad Helle Klein vill. Jag har aldrig hört henne definiera integration, vad betyder det för henne? Vi försöker definiera vad det betyder för oss. Om hon inte delar den uppfattningen är det i sin ordning, men det är rätt magstarkt att en person som har skrivit artiklar om att man ska ha förbehållslösa samtal med Hamas anklagar oss för att flirta med extremister.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag