Avvisade tiggare – blev knivhuggen och rånad

Bild: New York Police Department
  • Fredag 14 jan 2022 2022-01-14
E-post

En byggnadsarbetare blev knivhuggen och rånad efter att han avvisat en tiggare på Times Square, rapporterar New York post. Den 41-åriga byggnadsarbetaren gick in i en affär när en kvinna bad honom om pengar. Han bad henne då ”dra åt helvete” uppger polisen.

När byggnadsarbetaren kom ut från affären konfronterades han av kvinnan, som var i sällskap av en man.

– Kommer du ihåg vad du sa till mig? ska kvinnan ha frågat honom när han kom ut ur affären.

Läs även: Tyckte maten var för sen – misshandlade Burger King-biträde

Sedan kastade mannen i hennes sällskap vad polisen tror var blekmedel i ansiktet på byggnadsarbetaren.

Övervakningsfilm från händelsen visar hur de båda männen därefter brottas, och hur den attackerande mannen hugger offret med en kniv.

Det attackerande paret flydde från platsen och eftersöks av polis. Byggnadsarbetaren, som även blev rånad på en surfplatta värd 340 dollar, flydde i säkerhet och uppsökte sjukvård för sina skador.

Den ökande brottsligheten i New York gav segern i stadens borgmästarval till den tidigare poliskaptenen Eric Adams (Dem) som lovat hårda tag mot brottsligheten, och som nyvald borgmästare markerat mot Black Lives Matter.

– Vi kommer inte kapitulera för de som säger ”vi ska bränna ned New York”. Inte min stad, sade Adams efter att BLM-ledaren Hawk Newsome hotat med upplopp om Adams politik går igenom.

Samtidigt har Manhattans allmänna åklagare Alvin Bragg, även han nyligen vald till sitt ämbete, flaggat för en rakt motsatt strategi när han i ett internt PM den 3 januari beordrat sina åklagare att inte åtala vissa icke-våldsamma brott och att nedgradera vissa brott till förseelser, inklusive vissa former av väpnat rån.

Braggs nya riktlinje har gett resultat när återfallsförbrytaren William Rolon, 43, stal varor för över 2 000 dollar och hotade en expedit med kniv utan att åtalas för väpnat rån.

– Braggs politik är en skymf mot alla laglydiga medborgare i New York. Våldsamma kriminella har nu carte blanche till att begå brott, väl medvetna om att de aldrig mer kommer se insidan av en cell, sade Daniel Ollen, tidigare allmänna åklagarens assistent, till New York Post.

Läs även: Nya New York-borgmästarens varning till BLM efter upploppshot: ”Inte min stad”

Läs även: BLM-polis sköt ihjäl 14-årig flicka

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag