Bajskastande dubbelmördare högg ihjäl Lisa Holms mördare

Nerijus Bilevicius. Bild: Polisen
  • Torsdag 4 aug 2022 2022-08-04
E-post 1101

En livstidsdömd dubbelmördare som skrev långa klagomål om fängelset och har kastat bajs på en vakt har mördat Lisa Holms mördare Nerijus Bilevicius i litauiskt fängelse, rapporterar den litauiska tidningen Lrytas.

Lisa Holms mördare Nerijus Bilevicius, 42, har dödats av en medfånge på en anstalt i Marijampole i Litauen. Bilevicius ska ha huggits i halsen med en hemgjord kniv av en medfånge under en promenad på anstaltens gård vid 18-tiden på onsdagen enligt Lrytas.

Nerijus Bilevicius dömdes till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm år 2015, och år 2017 begärde han att avtjäna sitt straff i sitt hemland Litauen.

Lrytas uppger att den som misstänks för mordet på Bilevicius är Robert Raulyn, 43, som dömdes till livstids fängelse för dubbelmord och kidnappning år 2003.

Raulyn hade släppts från ett tidigare straff för rån och stölder år 2001, och våldtog då en 14-årig flicka. Några dagar senare mördade han flickans mor och styvfar, satte eld på deras hus och kidnappade flickan, som togs till en lägenhet där hon torterades tills hon fritogs av polis som grep Raulyn.

Under sin tid i litauiskt fängelse ska Raulyn ha varit en besvärlig fånge, som bland annat kastat bajs på en fångvaktare och skrivit långa klagomål på fängelset, enligt Lrytas.

Läs även: Hovrätten fastslår tingsrättens dom i Lisa Holm fallet

Läs även: Barnmördande pedofil fick stryk – medfånge ”såg chansen och tog den”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag