Bard om Wolodarski: ”Vill stoppa det fria ordet”

Bild: Remigiusz Józefowicz/ Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Poland/Nyheter Idag
  • Fredag 17 jan 2020 2020-01-17
E-post 1042

”Peter Wolodarski är ute på en personlig vendetta mot Alexander Bard och Aron Flam” skriver Alexander Bard till Nyheter Idag efter att Wolodarski gått till angrepp på Bard i en ledartext och ifrågasatt att han får uppdrag av Tv 4.

Det är storbråk mellan DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och Alexander Bard. Detta efter att Wolodarski gått till angrepp mot bland andra Bard i en ledartext i DN, där Wolodarski ondgör sig över dagens debattklimat.

Läs även: Bard portad från Åbo Akademi: ”Klassiskt kvinnlig makttaktik”

”För fem år sedan hade inte TV4 tillåtit att ett av deras mest populära familjeprogram, rymmer en profilerad medverkande som bland mycket anmärkningsvärt förra året deltog i en talkshow arrangerad av framträdande högerextremister” skrev Wolodarski med syftning på att Bard, som medverkar i TV 4:s ”Talang”, debatterat Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ För Sverige.

I texten skriver Wolodarski också att en viss riksdagsledamot ”som gjort det till en sport att via sociala medier spotta på andra människor, hade för några år sedan blivit av med sina uppdrag som en följd av systematiska försök att brutalisera offentligheten”.

Av andra exempel Wolodarski tar upp blir det tydligt att riksdagsledamoten i fråga är Hanif Bali, som DN vid flera tillfällen angripit från nyhetsplats.

Alexander Bard svarade på Wolodarskis påhopp i ett inlägg på Facebook, där Bard skriver att ”det är verkligen dags att dra det där lilla kräket Peter Wolodarski på DN inför rätta snart”, och kallar Wolodarski för ”det öppna samhällets allra största fiende”.

 

Wolodarski delade en skärmdump av delar av Bards inlägg på Twitter och konstaterade att Bard är ”TV 4:s profil i familjeprogrammet Talang.”

 

Wolodarski får stöd av Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnquist, som ifrågasätter varför TV 4 samarbetar med Bard.

 

Även de socialdemokratiska profilerna Annika Strandhäll och Daniel Suhonen stöder Wolodarski i konflikten med Bard.

 

Bard får även stort stöd. Bland annat av den borgerliga debattören Thomas Gür som i ett Facebookinlägg skriver att Wolodarski ägnar sig åt ”ett vedervärdigt försök till deplattformering”.

Bard: ”Ingenting nytt att chefredaktörerna på Sveriges största dagstidningar hatar internet och vill stoppa det fria ordet”

Alexander Bard skriver till Nyheter Idag att han inte hört någonting från Talang eller TV 4 efter Wolodarskis drev.

”Varför skulle Talang eller TV4 säga någonting alls? Ingenting nytt har kommit fram annat än att Peter Wolodarski är ute på en personlig vendetta mot Alexander Bard och Aron Flam. Och hans rövslickare Pia Rehnquist på Sydsvenskan hakar på hans lilla lynchmobb eftersom hon vill göra fortsatt karriär på Bonniers. Det är ju allt som har hänt” skriver Bard och fortsätter:

”Annars är det väl ingenting nytt att chefredaktörerna på Sveriges största dagstidningar hatar internet och vill stoppa det fria ordet. Det har de ju sysslat med ända sedan internet kom till. Det hatar all yttrandefrihet om den berör någon annan än dem själva. Där är Bonniers inte ett dugg annorlunda än Sveriges Television, det handlar om exakt samma maktelit.”

Läs även: Debatt med Bard hölls trots känsloprotester

På frågan om vem han helst skulle se som chefredaktör på DN istället för Peter Wolodarski skriver Bard ”Alice Teodorescu är allt det som Peter Wolodarski inte är. Annars är Chang Frick kanon men han skulle aldrig sänka sig till att arbeta för DN.”

10 000 försökte stoppa Bard efter Metoo

År 2018 skrev 10 000 personer under ett upprop för att få Alexander Bard sparkad från Talang med anledning av Bards uttalanden på sociala medier om Metoo-rörelsen.

“På TV4 värnar vi den yttrandefrihet som vi har i Sverige och den ger Alexander Bard, precis som hans meningsmotståndare, rätten att tycka, tänka och säga det dom vill, även om det inte stämmer överens med det som vi på TV4 står för” skrev Lotta Andersson, exekutiv producent för “Talang”, i ett mejl till Aftonbladet.

Inte heller den här gången låter sig Talang påverkas av Wolodarskis utspel.

”Det här är en diskussion mellan två debattörer och vi avstår från att kommentera det” skriver Lotta Edvardsson, exekutiv producent på TV4, till Expressen.

Läs även: Centerpolitiker försöker få Alexander Bard sparkad från TV4

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag