Beck-stjärnan sågar portningen av Åkesson: ”Falsk demokrati”

Bild: Nyheter Idag/Micke Sandström/CC BY 3.0
  • Måndag 31 okt 2022 2022-10-31
E-post 2019

Skådespelaren Marie Göranzon, känd från bland annat Göta Kanal och Beck-filmerna, totalsågar Nobelstiftelsens beslut att porta Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson från Nobelfesten i TV 4:s Nyhetsmorgon.

– Om vår svenska statsminister har godkänt honom som samarbetspartner så förstår inte jag att Nobelstiftelsen kan låta bli att invitera honom, säger Marie Göranzon.

Läs även: Åkesson portas från Nobelfesten

– Jag tror att det finns en rädsla i det som vi har i Sverige väldigt mycket, att vi inte kan dela olika åsikter med varandra, fortsätter Göranzon, som kallar det hela för ”falsk demokrati”.

– Jag tycker att det är en falsk demokrati. Utan dem hade ju inte Kristersson suttit som statsminister. Han hade ju inte fått mandat till det, menar Göranzon, som gästade programmet med anledning av att hon nyligen fyllt 80.

Marie Göranzon har sedan hon inledde sin karriär på 60-talet arbetat med regissörer som Vilgot Sjöman, Lars Norén och Bille August, men är för en bredare publik mest känd för sina roller i ”Göta Kanal” och Beck-filmerna, där hon spelade Margareta Oberg.

Läs även: Åkesson om Nobelfesten: ”Vill inte bli inbjuden med armbågen”

Läs även: Iran portas från Nobelfesten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag