Blågula krossade rödgröna i Expressens partiledardebatt

Bild: Pressbild Socialdemokraterna/Nyheter Idag
  • Onsdag 17 aug 2022 2022-08-17
E-post 664

Det blev en blågul storseger i Expressens partiledardebatt, som direktsändes av tidningen på tisdag kväll. De blågula partiledarna tog hem samtliga fyra topplaceringar i Kantar/Sifos tittarundersökning, med Ulf Kristersson (M) på första plats, tätt följd av Johan Pehrson (L).

– Det var bra och stora frågor och framkom tydligt att på min sida är vi eniga om färdriktningen. De andra är oeniga om i stort sett allting, säger Ulf Kristersson till Expressen.

– På min sida har vi en gemensam politik i vissa sakfrågor. På andra sidan är det ett helt obegripligt lag där Vänsterpartiet och Centerpartiet ska försöka diskutera fastighetsskatt med varandra, fortsätter han.

Läs även: Kristersson tappar förtroende – Åkesson och Busch ikapp

Kristersson och Pehrson får 3,38 respektive 3,31 i betyg av tittarna enligt Kantar/Sifo, och följs i sin tur tätt av Ebba Busch (KD), 3,28, och Jimmie Åkesson (SD), 3,25.

Sedan är det en bit ned till de rödgröna partiernas starkaste kort, statsminister Magdalena Andersson som bara får 3,06 i betyg och en femte plats i mätningen.

Anderssons regeringsunderlag imponerade inte heller på Expressens tittare, och allra sämst betyg fick Märta Stenevi (MP) med 2,24, en bra bit under Annie Lööf (C) som fick 2,68 i betyg enligt Kantar/Sifo.

– Vi är ett litet parti och så här brukar det se ut i mätningar efter debatter. Det ser alltid likadant ut. Vad jag däremot ser när jag kollar i mina flöden och nås av av mina väljare är att de tycker att vi gjort en stabil insats, säger Märta Stenevi till Expressen.

Expressen-tittarnas betyg enligt Kantar/Sifo

1. Ulf Kristersson (M): 3,38

2. Johan Pehrson (L): 3,31

3. Ebba Busch (KD): 3,28

4. Jimmie Åkesson (SD): 3,25

5. Magdalena Andersson (S): 3,06

6. Nooshi Dadgostar (V): 2,81

7. Annie Lööf (C): 2,68

8. Märta Stenevi (MP): 2,24

Läs även: ”Skandal” att oljekraftverk körs mitt i sommaren – nu rasar Stenevi mot elbristen

Läs även: Göran Perssons högra hand: Därför kommer S förlora valet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag