Blev nobbad av kollega – beställde mord av bedragare

Bild: Faksimil Twitter
  • Lördag 6 maj 2023 2023-05-06
E-post 0

Fembarnsmamman Helen Hewlett, 44, döms av Norwich Crown Court i Storbritannien till sju och ett halvt års fängelse för att ha försökt få sin kollega Paul Belton mördad genom att skicka kryptovalutan bitcoin till ett konto som påstods tillhöra en yrkesmördare, rapporterar Daily Mail.

Det hela började med att Hewlett och Belton hade en flört på sin arbetsplats, Linda McCartney’s veganska matfabrik i Fakenham, Norfolk.

Men efter att paret haft sex i en bil på företagets parkeringsplats ångrade sig Belton och drog sig ur förhållanden, vilket den gifta Hewlett vägrade acceptera. Hewlett skickade flera mejl till Belton där hon bad honom återuppta förhållandet, inklusive flera nakenbilder.

När Belton sades upp från matfabriken och började arbeta på en konfektionsfabrik lyckades Hewlett få ett jobb på samma arbetsplats. Sedan påstod hon till ledningen att Belton mobbat henne och utsatt kvinnor för sexuella trakasserier.

Läs även: Kvinna ljög om gruppvåldtäkt i Malmö – Stora polisresurser gick till spillo

När Belton visade upp de mejl som Hewlett tidigare skickat avfärdades Hewlitts anmälan. Hon misstänks även för att ha anmält Belton anonymt för att ha använt homofobiskt språk mot andra anställda på fabriken.

I januari förra året startade Hewlett ett konto på kryptobörsen Coinbase, från vilket hon överförde Bitcoin värda över 200 000 kronor till en bitcoin-plånbok hon kom i kontakt med via Darkweb-sajten Online Killers Market, som påstår sig förmedla hundratals kontraktsmördare.

På sidans forum skrev Hewlett under användarnamnet ”Horse 5” att hon ”behöver någon dödad i Norfolk – viktigt att det ser ut som en olycka”. Hon växlade sedan meddelanden med en användare som kallade sig för ”Marksman”. Efter överföringen sökte hon flera gånger på avlidna i Norfolk, för att få veta om uppdraget hade utförts.

Men hemsidan var en bluff. De bitcoins som skulle överföras först när mordet begått genom så kallad Escrow blev tillgängliga direkt för den påstådda mördaren, som i själva verket var en rumänsk bedragare.

Den 12 april greps Hewlett av polisen i Norfolk, sedan polismyndigheten spårat Bitcoin-transaktionerna tillbaks till hennes Coinbase-konto, som var kopplat till hennes namn och personuppgifter.

Hewlett hävdade i domstol att hon inte hade för avsikt att verkligen få Belton mördad, utan att det hela var ”ett sätt för henne att ventilera och känna att hon blev hörd och lyssnad på”, enligt hennes försvar.

Hewletts försvarare tillägger att hon övergivits av sin familj sedan hon greps av polis och misstankarna om hennes mordplaner blev kända.

Åklagare Marti Blair menar emellertid att Hewlett vidtog varenda möjlig åtgärd för att få en kontraktsmördare att mörda Paul Belton.

– Hon gjorde en deposition, förhandlade om priset, och gjorde ytterligare inbetalningar. Även när hon blev potentiellt avskräckt av priset, ignorerade hon det och förde över mer pengar. Hon trodde att hon hade att göra med en verklig yrkesmördare, säger Blair.

Läs även: Beställde mord på förre maken – nu döms Karin Lilja till 14 års fängelse: ”Mycket högt straffvärde”

Läs även: Fick lågt betyg – mördade sin lärare

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag