Boende på Södermalm vill ha lekplatser för vuxna

Foto: Pixabay
  • Fredag 17 jan 2020 2020-01-17
E-post 1920

STOCKHOLM Lekplatser för enbart vuxna – det har Södermalmsbon Maggie Svendsen, 64, lagt fram som ett medborgarförslag till stadsdelsnämnden.
– Om vi möts i en sandlåda och bygger ett sandslott ihop får vi en gemenskap, säger hon till Stockholm Direkt.

Maggie Svendsen föreslår att de särskilda lekplatserna för vuxna ska ha gungor, studsmattor, rutschkanor och sandlådor – i en storlek anpassad till målgruppen.

–  Jag tror att vi skulle få ett vänligare samhälle, vi skulle prata mer med varandra och känna oss mindre ensamma. Om vi möts i en sandlåda och bygger ett sandslott ihop får vi en gemenskap, precis som det fungerar för barn, säger hon.

Maggie Svendsen, som jobbar som konstnär, menar att man blir glad och mindre stressad av att leka. Lekandet ska ha fått henne att må bättre efter att hennes man gick bort.

Läs även: Tidigare S-riksdagsledamot vill bygga lekplatser för vuxna: ”Alla tycker om att hoppa, sparka boll och spela spel”

–  Jag var väldigt stel i kroppen. Jag promenerade en del men sedan började jag gunga, och kände hur jag kom tillbaka till mig själv och min kropp. Det finns en väldig tröst i att gunga under ett träd.

Christoffer Järkeborn (M), ordförande i stadsdelsnämnden, säger till Stockholm Direkt att man ska ”titta vidare på frågan” men att vuxna är välkomna att leka på redan befintliga lekplatser. Maggie Svendsen menar att det inte räcker.

–  Jag var med två andra vuxna vid lekplatsen där jag bor och hoppade och studsade, men när barn kom så gick vi. Det är ju ändå deras plats. Vi behöver en egen.

Läs även: Bard om Wolodarski: ”Vill stoppa det fria ordet”

Bli prenumerant

Hej.

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag