Bostadsbristen: Var fjärde ung vuxen bor ofrivilligt kvar hos föräldrarna

Foto: Wikimedia Commons
  • Lördag 16 Nov 2019 2019-11-16
E-post 415

Mer än var fjärde ung vuxen bor ofrivilligt kvar hemma hos föräldrarna. Det är den högsta siffran sedan Hyresgästföreningen började undersöka unga vuxnas boende år 1997.

Mer än var fjärde person mellan 20 och 27 års ålder bor ofrivilligt kvar hos föräldrarna, enligt en ny undersökning från hyresgästföreningen.

Det är den högsta siffran sedan Hyresgästföreningen började med sina undersökningar om unga vuxnas boende år 1997, rapporterar Hem & Hyra. 

Idag bor 238 000 unga vuxna ofrivilligt hemma. Av dem är många arbetslösa eller studenter. Ola Palmgren från Hyresgästföreningen säger att bostadsbristen får stora konsekvenser för unga människor idag.

– Många kan inte ta den utbildning de vill eller tvekar inför att skaffa familj. Det handlar om en inskränkning av ungas frihet, trygghet och livschanser, säger Ola Palmgren till Hem & Hyra.

Läs även: Studenter riskerar stå utan bostad i städer med gräddfil för nyanlända migranter

Läs även: ”Alarmerande” bostadsbrist för unga – då får nyanlända förtur

Lyssna även på: Från muddringar till knivrån – dags att anpassa straffen till det nya Sverige

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag