Bottennapp för Strandhäll – får sämst betyg av alla ministrar

Bild: Faksimil SVT
  • Lördag 1 jan 2022 2022-01-01
E-post

SVERIGE Klimatminister Annika Strandhäll får lägst betyg hos svenska folket bland regeringens ministrar. Detta enligt en ny undersökning från Aftonbladet/Demoskop där även Morgan Johansson får ett lågt betyg. Högst betyg får statsminister Magdalena Andersson.

I undersökningen har de svarande fått ge ett betyg från 1-5 på varje sittande ministers arbetsinsats under det gångna året, där 1 står för ”Mycket dålig” och 5 för ”Mycket bra”. I undersökningen har 1557 personer intervjuats och bara de som är bekanta med ministern har fått betygsätta honom eller henne.

Högst upp stoltserar Magdalena Andersson med ett snittbetyg på 3,5. Därefter kommer försvarsminister Peter Hultqvist med snittbetyget 3,2.

Läs även: V tappar stort i Sentio – men rödgröna når majoritet när S ökar

Längre ned på listan i en mindre smickrande position landar Morgan Johansson med snittbetyget 2,4. Han är därmed den tredje minst populära ministern i Anderssons regering, enligt undersökningen. Därefter kommer den nye energiministern Khashayar Farmanbar och allra längst ned hamnar Annika Strandhäll med bottennoteringen 2,3 i snittbetyg.

Annika Strandhäll har under hösten hamnat i rampljuset då det visat sig att hon under de senaste åren haft mängder med obetalda räkningar som gått vidare till Kronofogden. En annan uppmärksammad fadäs var när hon i SVT:s Aktuellt svarade fel på hur många kärnkraftsreaktorer Sverige har stängt ned och hur många som fortfarande är i drift, vilket är sex i båda fall.

Lågt betyg i undersökningen får också civilminister Ida Karkiainen, som Nyheter Idag nyligen kunde avslöja hade vistats i vit makt-miljöer i sin ungdom. Även infrastrukturminister Tomas Eneroth – som under hösten anklagades för att ha sexuellt ofredat en partikollega – hamnar långt ner på listan.

Läs även: Noll koll: Här svarar miljöminister Strandhäll fel om kärnkraft

Läs även: Skönhetsdoktorn, telefonräkningen och veterinären – Här är Strandhälls alla betalningsförelägganden

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag