Brittisk stand up-klubb ville porta konservativa komiker – backar efter hård kritik

Bild: British Embassy Tokyo/Faksimil Facebook
  • Söndag 15 Dec 2019 2019-12-15
E-post 205

En stand up-klubb i östra London meddelade på sin Facebooksida att komiker som röstat konservativt skulle portas från att framträda. Men efter hård kritik bad sidans administratör om ursäkt.

Comedy-by-Bow, en klubb för stand up comedy, ville porta alla komiker som röstat konservativt efter Tories valseger, rapporterar Chortle, en sajt för nyheter inom komedibranschen.

Enligt klubben var konservativa sympatisörer ”fundamentalt inkompatibla” med klubbens värderingar. Hur klubben skulle ta reda på hur komiker som vill uppträda på deras scen röstat var oklart.

Läs även: Storseger för högern i brittiska valet när Labour kollapsar

Den nya regeln meddelades på klubbens Facebook-sida på torsdagen i ett inlägg som fick mycket hård kritik, och inledningsvis valde sidans administratör att håna kritikerna.

”Det är otroligt hur många kommentarer det här får mitt på en veckodag. Ska inte alla ni hårt arbetande högermänniskor vara på jobbet nu? Är inte det vad jag får höra varje gång jag vågar mig ner i era kloakhål?” skrev administratören bland annat i en kommentar.

På lördagen var det dock annat ljud i skällan. I ett nytt inlägg skriver administratören att det tidigare inlägget var ”svårt missriktat” och ”oprofessionellt” och berodde på att denne ”känslomässigt förlorade omdömet”.

Administratören skriver även att denne tar på sig ansvaret och ber om ursäkt. Det framgår också av ytterligare kommentarer att Facebook-sidans administratör blivit av med sitt arbete på klubben.

Administratören på Comedy-by-Bow var inte den enda Labour-supporter som förlorade omdömet efter Tories förkrossande valseger. Daily Mail rapporterar att hundratals demonstranter drabbade samman med polis i centrala London efter att valresultatet stod klart. Demonstranterna ska bland annat ha skanderat ”Boris Johnson är inte vår premiärminister”.


 Lyssna även på: Podden med Malcom Kyeyune: Slutet på nyliberalernas strypgrepp om svensk politik?

Läs även: Jeremy Corbyn sågas för antisemitism: ”Ett nytt gift har slagit rot inom Labour”

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag