Busch missar partiledardebatt – då rasar Andersson (S)

Bild: Nyheter Idag
  • Lördag 6 maj 2023 2023-05-06
E-post

KD-ledaren och energiministern Ebba Busch kommer i helgen att vara bortrest med sina barn och missar därmed söndagens partiledardebatt i SVT. Det får Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson att rasa. ”Det finns länder där partiledare i regeringsställning inte debatterar mot oppositionen”, kommenterar hon till Dagens Nyheter.

Vid söndagens debatt kommer Kristdemokraterna istället att företrädas av socialminister Jakob Forssmed. I ett inlägg på Instagram skriver Busch om hennes inställda medverkan.

”Jag önskar Jakob lycka till och ser framemot nästkommande partiledardebatter, nu närmast två till i juni för den som vill se”, skriver Busch.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ebba Busch (@buschebba)

Men Busch inställda medverkan faller inte i god jord hos Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson, som till DN drar jämförelser med hur läget är i andra länder.

”Partiledardebatter är en viktig del av demokratin. Jag utgår från att det här inte är ett mönster. Det finns länder där partiledare i regeringsställning inte debatterar mot oppositionen. Så ska vi inte ha det i Sverige”, kommenterar hon saken till tidningen.

På Twitter är det flera som anmärker på Magdalena Anderssons bitska kommentar till DN. Bland andra Svenska Dagbladets ledarskribent Peter Wennblad.

Busch får också – kanske något oväntat – stöd från Socialdemokraternas rättspolitiske talesperson Ardalan Shekarabi, som inte verkar hålla med sin partiledare.

Även Annika Strandhäll rider ut till KD-ledarens försvar.

Läs även: Här skrattar Magdalena Andersson åt Ebba Busch i riksdagen: ”Minst sagt respektlöst”

Läs även: Andersson (S) och Busch (KD) i toabråk – anklagar för affisch-sabotage

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag