Andersson (S) och Busch (KD) i toabråk – anklagar för affisch-sabotage

Bild: Nyheter Idag
  • Fredag 19 aug 2022 2022-08-19
E-post

I samband med Expressens partiledardebatt ska statsminister Magdalena Andersson (S) ha konfronterar Ebba Busch (KD) på en toalett och anklagat hennes parti för att sabotera socialdemokratiska valaffischer, rapporterar Expressen.

Enligt Andersson ska Kristdemokraterna ha slitit ned socialdemokratiska valaffischer utanför Sagerska huset, som är hennes bostad som statsminister, och hon krävde att Busch skulle utreda händelsen och lämna tillbaka de nedrivna affischerna.

Läs även: Blågula krossade rödgröna i Expressens partiledardebatt

Bråket ägde rum på Quality Hotel vid Friends arena i Solna, på tisdagskvällen strax innan Expressens partiledardebatt, inne på en stor allmän toalett intill tv-studion. Flera personer bevittnade bråket som uppfattades som konfrontativt.

– Det var ett märkligt samtal får jag tillstå. Jag blev lite förvånad över att statsministern var så upprörd över affischeringen utanför Sagerska och riksdagen. Dessutom var det också en aning udda valt tillfälle att lyfta det här inne på toaletten med mig inför debatten, säger Ebba Busch till Expressen.

Busch nekar till att KD:s kampanjarbetare rivit ned de socialdemokratiska valaffischerna.

– Måste säga att det var ett märkligt antagande att vi skulle ha tagit ner dem. Vilket vi också säkerställt att våra kampanjarbetare i Stockholm inte har gjort såklart, säger hon.

– Jag såg dessutom på våra sociala medier att det var vår partisekreterare som med vårt kampanjteam satte upp affischerna utanför Sagerska vid 15-tiden på eftermiddagen. Självklart river vi inte ner andras affischer, inte heller den här gången.

Läs även: ”Du kommer inte undan” – Busch ställer Magdalena mot väggen om ”Putinpriser”

Läs även: Blågul debattseger efter Aschbergs bjäbb-attack på Busch

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag