C skakas av avhopp: ”Värsta arbetsplats jag någonsin varit på i hela mitt liv”

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 30 mar 2022 2022-03-30
E-post 2485

Centerpartiet skakas av flera avhopp och intern kritik inför höstens val, rapporterar Aftonbladet. Sedan hösten har cirka 15 personer har valt att sluta, av vilka flera är direkt underställda partiledare Annie Lööf. Flera personer har dessutom sjukskrivit sig på grund av arbetssituationen i partiet.

– Det är den värsta arbetsplats jag någonsin varit på i hela mitt liv, säger en tidigare medarbetare till Aftonbladet.

– Är en arbetsplats tillräckligt dålig så lämnar folk. Det är verkligen ingen professionell organisation, säger en annan tidigare anställd, som menar att ett problem är att partiet är så toppstyrt.

– Det är toppstyrt. Beslut fattas av ett fåtal personer, tre-fyra stycken. Det är partiledaren, partisekreteraren och någon mer som råkar vara närmast för tillfället.

Läs även: Centerpartiets svarta veckor – från avslöjande till avhopp

Ett annat problem är att partiets politiska vägval inte får diskuteras internt.

– Centerpartiet har valt en svår väg politiskt, man har tagit på sig skygglappar och kör på med sin linje, säger medarbetaren till Aftonbladet.

En person som fortfarande arbetar på Centerpartiet vill inte bli citerad men uppger till Aftonbladet att det internt saknas energi och finns en känsla av att partiet kört fast med sin mittenstrategi.

– Det är uppenbart att partiet är väldigt ointresserat av att ta tag i de här problemen som finns. Det är helt klart en ledarskapskultur, uppger en person som nyss har slutat på Centerpartiet.

– Jag höll på att arbeta ihjäl mig och arbetade till tre på natten flera kvällar i veckan. Det tog liksom aldrig slut. Arbetsledningen har ingen koll på arbetsrättsliga regler och arbetsgivarens långtgående ansvar för arbetsmiljön, fortsätter personen.

Läs även: Politiker lämnar efter Centerpartiets nya islamistskandal

Läs även: Staffan Danielsson lämnar Centerpartiet: Är inte förlåten för att jag hade rätt om migrationsfrågan

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag