Coronasmittad man tog sig ombord på flyg förklädd i niqab

Foto: Flickr
  • Torsdag 22 jul 2021 2021-07-22
E-post

INDONESIEN En indonesisk man klädde ut sig till sin fru för att kunna flyga mellan städerna Jakarta och Ternate. Mannen var förklädd i niqab men avslöjades under flygningen när han bytte om till sina vanliga kläder, rapporterar CNN.

Mannen använde sin frus legitimation och negativa covidtest för att kunna ta sig ombord på flygplanet. Därtill var han klädd i det muslimska plagget niqab som täcker hela ansiktet förutom ögonen.

Anledningen till att mannen utgav sig för att vara sin fru var att han hade testat positivt för covid-19, medan hon hade testat negativt. Som coronasmittad hade han inte fått lov att flyga.

Det är möjligt att mannen hade kommit undan med sin plan om han inte hade gjort misstaget att byta om till sina vanliga kläder mitt i flygningen. En flygvärdinna såg nämligen mannen gå in på en toalett, och när han kom ut igen bar han herrkläder i stället för sin niqab.

Flygvärdinnan slog larm till myndigheterna i Ternate som grep mannen när planet hade landat. Han testades då omedelbart för covid-19 och visade sig vara smittad. Därefter fördes han till sitt hem i Ternate för självisolering.

När mannen är klar med sin självisolering tänker myndigheterna väcka åtal mot honom.

Läs även: 212 döda i sydafrikansk våldsvåg – risk för matbrist

Läs även: Kritik mot Black Lives Matter efter stöd till Kubas kommunistregim

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag