Danska utskällningen av Johansson (S): ”Du är ju helt väck, Europa befinner sig i en folkvandringstid”

Bild: European Parliament/CC BY 2.0
  • Måndag 12 jul 2021 2021-07-12
E-post 4949

Efter att EU:s inrikeskommissionär Ylva Johansson (S) sagt att Europa inte längre har en migrationskris gick Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Peter Kofod Poulson till hårt angrepp på Johansson i en debatt i EU-parlamentet.
– Kommissionär, vilket planet lever du på? Du är ju helt väck, Europa befinner sig i en folkvandringstid, sade Kofod Poulson bland annat.

Ylva Johansson (S) har varit EU:s inrikeskommissionär sedan december 2019 med ansvar för migrationsfrågor. I debatten i EU-parlamentet i förra veckan sade hon bland annat att Europa inte längre befinner sig i en migrationskris.

– Det finns förstås fortfarande människor i kris, men Europa är inte längre i en migrationskris, sade Johansson.

Läs även: Ylva Johansson: Islam inget hot mot Europa – tror inte på stängda gränser

Det fick Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Peter Kofod Poulson att tända till rejält.

– Kommissionär, vilket planet lever du på? Du är ju helt väck, Europa befinner sig i en folkvandringstid, sade Kofod Poulson och fortsatte:

– Och det man kommer lägga fram här idag kommer inte lösa vårt problem, vårt omfattande problem med massinvandring från Mellanöstern och Afrika.

Kofod Poulson sade att invandringen lett till ghetton med ”social kontroll, dominansvåld, kriminalitet” och ”områden som är fullständigt laglösa”.

– Därför är jag chockerad att det inte en gång blir ett erkännande av de problem som den här kontinenten har. Om man inte erkänner problemet, kan man inte heller lösa det, sade Kofod Poulson.

Läs även: Danska beslutet: Skickar asylsökande till Afrika

Lyssna även på: Öresunds mentala avgrund – dansk och svensk mentalitet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag