Demirok: Jag fick stryk av skinnskallar

Muharrem Demirok (C). Foto: Pressbild Centerpartiet
  • Onsdag 1 mar 2023 2023-03-01
E-post 0

Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok uppger nu att han blev misshandlad av skinnskallar i Stockholm på 90-talet i en intervju med Aftonbladet.

– De gav sig på mig och gav mig en omgång, men jag tror att de till slut förbarmade sig över att jag var så liten, säger han till tidningen.

Centerpartiets nya partiledare Muharrem Demirok har rejäl motvind på sin post. Centerpartiet fortsätter tappa i opinionen, medan hans eget förtroende som partiledare är rekordlågt enligt mätningar, som ger honom 3 och 4 procents förtroende hos allmänheten.

Demirok tyngs bland annat av två misshandelsdomar mot honom under 90-talet, domar som han inte berättade om för Centerpartiets valberedning.

Läs även: Dansk skalle och överfall i toakön – här är domarna mot Demirok (C)

I en intervju med Aftonbladet uppger Demirok nu att även han själv blev misshandlad som ung – av nazistiska så kallade ”skinnskallar”.

– Vi var några kompisar som klev av tunnelbanan i Hornstull och blev jagade av skinnskallar. Jag gömde mig bakom en bil men de hittade mig. Jag brukar säga att jag fick känna på deras järnrör, innan det blev modernt, säger Demirok till tidningen.

– De gav sig på mig och gav mig en omgång, men jag tror att de till slut förbarmade sig över att jag var så liten. Det fysiska gick över ganska snabbt, men känslan av att vara utlämnad och bli påhoppad för något någon annan tyckte att du var, var påtaglig, säger Demirok.

Demirok är även kritisk till att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har angett Ultima Thule som favoritband, och även spelat med dem tillsammans med sitt eget band Bedårande Barn. Han berättar om ett tillfälle när han var på fest och Ultima Thule sattes på. Det ledde till att ett gäng började heila, och Demirok och hans vänner lämnade festen.

– Vi har olika erfarenheter av samma band. Varje gång jag har hört Ultima Thule har det varit förknippat med att det varit fara å färde, säger Demriok, som menar att motviljan mot att samarbeta med SD inte handlar om honom eller Annie Lööf, utan är ”en centerpartistisk grundvärdering” om ”alla människors lika värde, öppenhet och tolerans”.

– Det handlar inte om att vara emot ett annat parti, det handlar om att vara tydlig i våra grundvärderingar. Frågan är större än SD. Så länge vi är så olika så kommer vi aldrig kunna ingå i ett samarbete där Centerpartiet och Sverigedemokraterna ingår i samma styre, säger Demirok.

Läs även: Partikamrater sågar Demirok (C): ”Han har ju inga ledaregenskaper alls”

Läs även: Ny smäll för Demirok – bara 3 procents förtroende i Novus

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag