Demirok sågar S – kräver fler flyktingar

Bild: Faksimil SVT/Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Torsdag 1 feb 2024 2024-02-01
E-post 0

Under den senaste tiden har Socialdemokraterna kommit med flera utspel om att partiet kommer bedriva en stram migrationspolitik, samtidigt som man försökt skylla den tidigare migrationspolitiken på Moderaterna. Men nu får S bakläxa från Muharrem Demirok, partiledare för tilltänkta samarbetspartiet Centerpartiet, som sågar Socialdemokraternas utspel i en intervju med Aftonbladet.

– Det är ett ’race to the bottom’ i de här frågorna. När man håller på och målar ut människor som halvt oönskade så är det ju en stor andel människor som går där ute och undrar om de är en av dem som inte borde ha fått vara här.

Aftonbladet: Varför ber du inte Magdalena Andersson precisera vad hon menar?

– Jag har inte ställt den frågan personligen till henne. De är ju inne i sin egen resa nu som parti, men jag tycker att det är förvånande att samhällsdebatten och samhällsklimatet är där.

Läs även: Ygeman kräver att Kristersson ber om ursäkt för Reinfeldts migrationspolitik

Demirok passar även på att angripa sina politiska motståndare i det blågula blocket under intervjun.

– Ulf Kristersson klarar inte ens av att markera mot Sverigedemokraterna när de uttrycker sig uppenbart rasistiskt. Att måla ut muslimer i Sverige, likställa dem med nazister. Det är ju ett fruktansvärt påhopp som Richard Jomshof gjorde bara för några dagar sedan, säger Demirok och fortsätter:

– Och när Jimmie Åkesson pekar ut muslimer i Sverige som ett stort problem och det bara blir lite pliktskyldiga avståndstaganden från statsministern, ja då har vi ett bekymmer i Sverige.

Själv vill Demirok att Sverige istället ökar antalet kvotflyktingar som landet är beredda att ta emot, genom att öka det antal på 900 kvotflyktingar per år som Tidöavtalet slagit fast tillbaka till den tidigare kvoten på 5 000 personer.

– Kvotflyktingar är de som har det absolut största skyddsbehovet, de som inte kan ta sig ifrån en oroshärd, som inte kan fly från krig, som FN bedömer verkligen behöver plockas bort därifrån och placeras någon annanstans. Att säga nej till dem, det är oanständigt, säge Demirok till Aftonbladet.

Läs även: C tappade mest i år – Demirok sänke för partiet

Läs även: Demirok rasar mot Åkesson: ”Vem är du att ifrågasätta min svenskhet”

Läs även: Lindberg rasar mot S: ”Sluta säga förlåt för migrationen”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag