Den nya insamlingen för Heberleins bok: Närmar sig 300000 kronor efter bara ett dygn

Faksimil: Kickstarter
  • Lördag 27 jan 2018 2018-01-27
E-post 2324

SVERIGE Den nya insamlingen till Ann Heberleins kommande bok ”Våldtäkt och kultur – En kartläggning av gruppvåldtäkter” närmar sig 300 000 kronor. Enligt Ann Heberleins make Erik van der Heeg har ett stort antal betalningar inkommit från Nyheter Idags läsare. 

Under natten till gårdagen tyckte kickstarter att det var en bra idé att hörsamma diverse anmälningar som inkommit om Ann Heberleins kommande bok ”Våldtäkt och kultur – En kartläggning av gruppvåldtäkter”. De som då hade donerat 161 000 kronor fick sina pengar tillbaka och Ann Heberlein fick börja om på nytt.

LÄS ÄVEN: Heberleins (M) kartläggning av våldtäkter stoppas av kickstarter – Inkommit massanmälningar

Nyheter Idag har talat med Erik van der Heeg, Ann Heberleins make, som berättar att man under lördagsförmiddagen, alltså ett drygt dygn sedan den nya insamlingen startades, närmar sig 300 000 kronor. Målet är 400 000 kronor.

En stor andel kommer från Nyheter Idags läsare, enligt van der Heeg,

”Nästan 400 betalningar har kommit in via er. Tack!”, skriver Erik i ett sms till Nyheter Idag och tillägger ”Dvs de som har köpt bok. Det är nog fler än så”.

400 personer som köpt en signerad bok för 300 kronor innebär totalt 120 000 kronor.

Erik van der Heeg konstaterar, i linje med vad PR-experten Bobbo Sundgren misstänkt, att ”Kulturvänstern slog knut på sig själv, som vanligt…”

LÄS ÄVEN: PR-experten: ”Min analys är att det bara kan gynna Ann Heberlein”

LÄS ÄVEN: Efter kickstarters och aktivisters attacker: Heberlein startar egen insamling

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag