Dog efter illegal rumpinjektion – ”skönhetskonsult” misstänks för dråp

Bild: Faksimil Facebook/Houston Police Department
  • Måndag 22 nov 2021 2021-11-22
E-post

HOUSTON, TEXAS Trots att kvinnan fick svåra smärtor genomförde Lisa Fernandez injektionen med illegal silikon i hennes rumpa. Några dagar senare dog kvinnan, och nu har Fernandez gripits som misstänkt för dråp.

Lisa Fernandez, 47, har gripits i Houston, Texas misstänkt för dråp efter att hon genomfört illegala silikoninjektioner i rumpan på en kvinna som avled, rapporterar New York Post.

Läs även: Säkerhetsvakt låtsades vara läkare – opererade kvinna som avled

Den självutnämnda ”skönhetskonsulten” har arbetat hemifrån sedan 2004 med silikon som hon kommit över illegalt och injicerat felaktigt med en spruta.

I april 2018 behandlade Fernandez 38-åriga Marja McClendon från St. Louis, Missouri. McClendon hade ont och kände sig sjuk efter den första injektionen, men genomförde en ytterligare injektion sedan Fernandez vägrat ge henne pengarna tillbaka.

Den andra injektionen ska ha genomförts trots att McClendon fick svåra smärtor. Efteråt fick hon svårt att andas och hostade blod, och togs in på det lokala sjukhuset. Hon åkte emellertid tillbaka till St. Louis innan läkare hunnit utvärdera henne. Där lades hon åter in på sjukhus och avled den 30 april.

Hennes officiella dödsorsak var komplikationer på grund av silikon-embolism och mordutredare inledde en utredning. Fernandez greps för en trafikförseelse på tisdagen och enligt åklagare erkände hon inblandning i McClendons fall efter att hon gripits.

Åklagare Nancy Ta säger att hon tror det finns fler offer för Fernandez skönhetsingrepp, och uppmanar dem att träda fram.

– Eftersom det är en trend just nu att injicera rumpan är vi oroliga för att det kan finnas andra offer. Vi uppmanar alla som fått rumpinjektioner att träda fram, säger hon.

Läs även: Diamantmiljardär försökte förstora penis – dog under operation

Läs även: Penis ruttnade efter injektion med vaselin

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag