Dollarstore ökade försäljningen efter utspelet om att skicka journalister till Nordkorea

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 1 aug 2017 2017-08-01
E-post 2472

SVERIGE Det lönar sig att gå till attack mot SVT, journalister, feminism och annat ”politiskt korrekt”. Det kan i vart fall Dollarstores VD Peter Ahlberg vittna om. Nu vill han tacka SVT och vänstertidningen ETC för medieuppmärksamheten när han gick till attack förra gången.

Det var i maj som Peter Ahlberg, VD och grundare av Dollarstore, blev uppmärksammad i flera riksmedier. Till en början skämtade han om feminism i ett internt mejl till de anställda, något som sedan någon av de anställda tipsade media om. Tidningsrapporteringen var överlag negativt vinklade mot Ahlberg och skämtet betraktades som en ”skandal”.

Men Ahlberg backade inte en millimeter. Istället gick han till offensiven, och det rejält. I ett mejl som bland annat var adresserat till SVT:s VD Hanna Stjärne erbjöd han ”den trångsynta radikala yttersta rödsprängda journalistkåren” en gratisresa till Nordkorea.

Han avslutade sitt mejl med hälsningen till Sveriges journalistkår: ”Men vad ni än gör, så kan ni fara och flyga”.

Försäljningen ökade rejält

Att gå till attack mot den ”rödsprängda journalistkåren” kom att visa sig vara ett vinnande koncept. Tidningen Veckans Affärer har tagit del av försäljningssiffror från Ahlberg och de visar en ökning av omsättningen med 30 procent för juli månad. Totalt listas tre datapunkter som är glädjande siffror för Ahlberg och företaget.

  • Försäljningen exklusive moms i juli 2017 uppgick till 179 000 000 kronor, en ökning med 30 procent jämförd mot samma period ifjol.
  • Rörelseresultatet blev 18 200 000 kronor, en ökning med 78 procent.
  • Fortsatt tillväxt under perioden 1 jan-31 juli, en ökning med 29 procent jämförd mot samma period 2016.

I ett mejl till Veckans Affärer vill han samtidigt passa på att tacka SVT och vänstertidningen ETC för uppmärksamheten. Han lovar att bjuda redaktionerna på genus-säkrad tårta för att visa sin uppskattning samt sponsra med 10 000 kronor vardera. Förra året omsatte lågpriskedjan Dollarstore över en miljard kronor.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag