Dousa svarar: ”Det är ingen mänsklig rättighet att träffa mig”

Benjamin Dousa
  • Onsdag 20 feb 2019 2019-02-20
E-post 18

STOCKHOLM Tobias Anderssons (SD) inbjudan till en kaffe på Riksdagshuset nobbas av Benjamin Dousa. MUF-ordföranden förklarar att det är många som vill träffa honom och att det inte är frågan om någon särbehandling. – Jag har inte tagit någon kopp kaffe med Ung Vänster, SSU eller Grön Ungdom heller, säger Dousa.

Ungsvenskarnas ordförande Tobias Andersson, som även är riksdagsledamot för SD, bjöd in Benjamin Dousa för samtal över en kopp kaffe efter att Dousa i en intervju med Dagens Industri öppnat för att M borde samtala och förhandla med SD på liknande sätt som S gör med V.

Benjamin Dousa har valt att inte svara på Anderssons inbjudan.

– Jag behandlar Tobias som alla andra. Han kan inte komma och sätta på sig någon offerkofta om att han inte får träffa mig, säger Dousa.

Han utvecklar:

– Vi har inget att förhandla om. Det finns inget att vinna på att sätta sig ned och samtala nu.

Benjamin Dousa tycker att MUF behandlar SD:s ungdomsförbund Ungsvenskarna som andra ungdomsförbund – trots att man fått kritik för detta från vänsterhåll.

– I somras i Almedalen så var det ett mingel där vi fick mycket kritik för att vi deltog samtidigt som det var ungsvenskar där.

Bland annat har skandalomsusade SSU-bossen Philip Botström twittrat om det och kallat det för spritfest – han har själv varit med och intygar att det var sprit och ”festlig stämning”.

Läs även: Efter skandalerna: Statliga bidrag till SSU utreds

Läs även: SSU-topp efter taxiskandalen – Därför kom han inte upp ur sängen på morgonen

Vad var problemet med att ni var på samma mingel som Ungsvenskarna?

– Folk tyckte att vi normaliserade MUF. Men för mig är det här en avdramatiserad fråga. Jag har inte tagit någon kopp kaffe med Ung Vänster, SSU eller Grön Ungdom heller, säger Dousa.

Läs även: Jessica Schedvin rasar mot SD:are på MUF:s mingel – umgås själv gärna med SD-topp

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag