Eagles-gitarrist sågar AI: ”Kan inte slå sönder ett hotellrum”

Bild: Derek Russell/CC BY-SA 2.0
  • Måndag 24 jul 2023 2023-07-24
E-post

AI har på senare tid skapat hitlåtar som låter så likt etablerade artister att fansen låtit sig luras. Men Eagles -gitarristen Joe Walsh, 75, oroas inte av den digitala konkurrenten eftersom ett AI än så länge inte kan slå sönder ett hotellrum.

Många musiker oroas över den ökande konkurrensen från AI. I april blev låten ”Heart on my sleeve”, som lät som ett samarbete mellan artisterna Drake och Weeknd en hit.

Det visade sig emellertid att låten helt och hållet genererats av ett AI, och artisterna lyckades få låten borttagen från streamingtjänster med hänvisning till upphovsrätten.

Eagles-gitarristen Joe Walsh, 75, känner sig emellertid inte särskild bekymrad över AI. Anledningen är att ett AI inte kan ersätta rockmusiker där det verkligen räknas – när det gäller att slå sönder ett hotellrum.

– Jag har inte mycket att säga om det. Det är datorer. Det har ingenting att göra med musik, säger Walsh i en intervju med Associated Press.

– Det kan inte slå sönder ett hotellrum. Det kan inte kasta en TV från femte våningen ned i poolen och träffa rätt i mitten. När ett AI vet hur man förstör ett hotellrum, då kommer jag börja bry mig, fortsätter han.

70-talsbandet The Eagles är kända för betydligt mjukare musik än notoriska rock’n roll-vandaler som Rolling Stones och Mötley Crüe, men när det kom till att slå sönder hotellrum kunde soft-rockarna ändå hävda sig i konkurrensen.

När Walsh gästade Conan O’Brien på TBS berättade han exempelvis att han och skådespelaren John Belushi vid ett tillfälle orsakade skador för 23 000 dollar på ett hotell, och att hans viktigaste mål efter att han checkat ut var att ”ta sig över delstatsgränsen innan biträdet såg rummet”.

Läs även: Här pissar hon publiken i ansiktet

Läs även: Stormar scenen – då går bandet till attack med gitarr och stativ

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag