Efter 3 miljarder kronor till afghanerna – nu satsar regeringen 1,2 miljarder i krisstöd till bönderna

Foto: Pixabay
  • Måndag 30 jul 2018 2018-07-30
E-post 1008

SVERIGE Nu lanserar regeringen sitt krispaket till de bönder som drabbats av den enorma torkan. 1,2 miljarder kronor kommer att delas ut som krispengar till bönderna.

Sveriges lantbrukare är i en kris till följd av den omfattande torka som drabbar Sverige. De svenska bönderna upplever just den värsta skörden på över 25 år och enorma mängder vete kommer importeras.

LÄS ÄVEN: Paniksituation för svenska bönder – Sämsta skörden på över 25 år

För att hantera den svåra situationen riktade sig den svenska regeringen till EU för att be om tillåtelse för att tillsätta ett krispaket. Sverige fick tillstånd att skjuta till lite extra krispengar till bönderna men nekas att ta del av den europeiska krisfonden.

LÄS ÄVEN: Sverige ber EU om lov för att få hjälpa bönderna – Kommer inte få några krispengar från kommissionen

Nu presenteras den svenska krisplanen och 1,2 miljarder kronor skjuts till de svenska bönderna från regeringen.

– Vi presenterar ett nationellt krispaket till Sveriges bönder. Den långvariga torkans effekt på betet orsakar brist på grovfoder till djuren. Och det gör att vi känner en stor oro för den svenska livsmedelsförsörjningen, säger finansminister Magdalena Andersson (S) under en presskonferens, enligt TT.

Storleken på stödet är strax under hälften av vad notan hamnar på för att ta in de 9000 afghaner som beviljades uppehållstillstånd med gymnasieamnestin, som Fria Tider tidigare rapporterat om.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag