Efter stenkastningen – nu planerar SD ny kampanj mot islamiskt center i Stenhagen

Foto: Uppsala kommun
  • Fredag 13 sep 2019 2019-09-13
E-post 1177

UPPSALA Förra lördagen utsattes deras kampanjtält mot ett islamiskt center för stenkastning. Nu meddelar SD att de kommer tillbaka till stadsdelen Stenhagen i Uppsala – och det är samma tid och plats som gäller enligt Simon Alm, gruppledare för SD. – Vi har nu valt att genomföra minst en kampanj ytterligare på samma plats främst för att frågan i sak är så pass viktig, säger Simon Alm, enligt ett pressmeddelande.

Sverigedemokraterna utsattes för hot och stenkastning i invandrartäta stadsdelen Stenhagen i Uppsala där ett islamiskt center planeras. Partiet, som hade sökt tillstånd från polisen på förhand, var där med ett kampanjtält för att informera och driva opinion inför ett kommande beslut om detaljplanen i plan- och byggnadsnämnden.

Läs mer: Islamiskt center med könsapartheid planeras i Uppsala – så ska bygget stoppas

Även under tiden som polis var på plats fortsatte stenkastningen. Ingen av stenkastarna frihetsberövaddes, något som polisen förklarat med den bedömning av läget som man gjorde.

Läs mer: Nu svarar polis om stenkastningen mot SD i Uppsala

SD:s tillstånd för att kampanja gällde inte bara under förra lördagen utan för en 30-dagarsperiod. På lördag är SD tillbaka i Stenhagen.

– Kampanjen blir på lördag kl. 1200-1500, vilket är samma tid och plats som under föregående vecka, säger Alm i pressmeddelandet.

– Vi vill verkligen inte missa chansen att prata med Stenhagensborna innan beslutet om det islamistiska centret i nästa vecka. Socialdemokraterna verkar mycket angelägna om att hjälpa islamisterna att etablera sig på platsen, och det måste vi motverka.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag