Efter Trollhättan – poliser beskjutna med raketer i Vänersborg

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 14 Dec 2019 2019-12-14
E-post 2998

VÄNERSBORG Under veckan har våldsamma upplopp utspelat sig i Kronogården i Trollhättan, och nu har även grannkommunen Vänersborg drabbats. På fredagskvällen sköt ungdomar raketer mot polisen, rapporterar Göteborgs-Posten.

Oroligheterna satte igång vid 22.30-tiden på kvällen. Upp till 30 ungdomar sköt bland annat raketer mot polisen, slog sönder rutor på en Coop-affär och rev ned vägskyltar.

– Det är ungefär samma typ av händelse som i Kronogården tidigare i veckan. Man har skjutit raketer hej vilt, slagit sönder en del fönsterrutor och kastat föremål mot polisen, säger vakthavande befäl Morten Gunneng till GP.

Läs även: Våldsam attack mot Lamotte – maskerat gäng stal hans utrustning

Polisen uppger på sin hemsida att patrullerna möttes av raketer och stenkastning, och att en polisbil fick skador. Däremot skadades ingen person i tumultet.

Fyra personer omhändertogs för ordningsstörning och ett antal minderåriga fick skjuts hem. De skyldiga uppges vara i åldern 15–25 och var i vissa fall maskerade.

Läs även: ”Ofarligt” enligt Aschberg – stannade hemma när Lamotte blev rånad

– Som allra mest har det varit ett 20-30-tal personer på plats, men det är väldigt rörligt. Det handlar inte om en homogen grupp, utan flera små, säger Morten Gunneng.

Polisen har skrivit anmälningar om våldsamt upplopp och skadegörelse, men ska alltså inte ha gripit någon under kvällen.

Läs även: Misstänkta gärningsmän i Kronogården identifierade av polis

Bli prenumerant

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag