El-Haj rasade mot Israel: ”Apartheidregim”

Bild från propalestinsk demonstration i Helsingfors. Bild: Rajatonvimma /// VJ Group Random Doctors/CC BY 2.0/Sveriges riksdag
  • Söndag 18 feb 2024 2024-02-18
E-post 0

På lördagen gjorde den tidigare S-ledamoten Jamal El-Haj sitt första framträdande som politisk vilde, på en demonstration i centrala Stockholm mot Israels deltagande i Eurovision Song Contest.

– Hamas attacker den 7 oktober ger inte Israel rätt att anfalla Gazas civilbefolkning med den brutalitet som de gör, sade El-Haj enligt Expressen.

– Varje palestinier lever under en apartheidregim, sade han vidare.

El-Haj uppmanade också åhörarna att göra skillnad på staten Israel och judar i allmänhet.

– Jag har många judar som är mina vänner, som står här i demonstrationen och stöttar oss. Vi måste alltid skilja på Israels ockupationsmakt och judar. Judar är våra vänner, sade El-Haj, som inte ville ge några ytterligare kommentarer till Expressens reporter.

Demonstrationståget gick till Gustav Adolfs torg, nära Utrikesdepartementets kontor, och samlade enligt Expressen ett tusental människor.

Läs även: S uppmanar El-Haj att lämna riksdagen

Läs även: Yüksels nya invit till El-Haj: ”Redo att ta emot dig med öppna armar”

Läs även: El-Haj behåller riksdagsplats – blir politisk vilde

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag