Yüksels nya invit till El-Haj: ”Redo att ta emot dig med öppna armar”

Bild: Pressbild Nyans/Sveriges riksdag
  • Fredag 9 feb 2024 2024-02-09
E-post 0

Partiet Nyans partiledare Mikail Yüksel uppmanar Jamal El-Haj (S) att återigen gå emot sitt parti och behålla sin riksdagsplats, så att han istället kan representera Nyans i riksdagen. ”Partiet Nyans är redo att ta emot dig med öppna armar” skriver Yüksel på plattformen X.

På fredag eftermiddag uppmanade Socialdemokraterna partiets kontroversiella riksdagsledamot Jamal El-Haj att lämna sitt riksdagsuppdrag.

– Hans agerande har skadat Socialdemokraterna då han vid flera tillfällen satt sina egna intressen före partiet. Vi har uppmanat honom att lämna sitt uppdrag, säger partiets ordförande i Skåne Niklas Karlsson på en pressträff enligt Expressen.

Läs även: S uppmanar El-Haj att lämna riksdagen

Uppmaningen kom efter att Expressens krönikör Sofie Löwenmark på fredag morgon avslöjat att El-Haj försökt att påverka Migrationsverket att ge en konservativ imam asyl i Sverige, men enligt Niklas Karlsson är det en ”samlad helhet” som gjort att partiet tappat förtroendet för El-Haj, som varit i blåsväder sedan han mot partiets inrådan deltog på en Hamas-kopplad konferens i maj förra året.

Partiet Nyans partiledare Mikail Yüksel var snabb att reagera på nyheten. I ett inlägg på plattformen X uppmanar han El-Haj att inte följa Socialdemokraternas uppmaning och lämna sin riksdagsplats. ”Partiet Nyans är redo att ta emot dig med öppna armar. Du kan representera oss i riksdagen” skriver Yüksel.

Det är inte första gången Yüksel uppvaktar El-Haj. I slutet av januari uppgav Yüksel till Expressen att han haft två samtal med El-Haj om att gå över till partiet Nyans.

– Han har haft diskussion med oss, men det är inte något jag vill gå in på detaljer om. Men jag kan bara säga att jag välkomnar honom till partiet Nyans, sade Yüksel och fortsatte:

– Jag välkomnar också honom som partiledare för Nyans om han vill. Jag är redo att lämna över rollen till honom.

Den gången var El-Haj emellertid kallsinnig till inviten. ”I dag ringde Nyans mig och erbjöd mig att gå över till dem. Något som jag bestämt tackade nej till. Jag är en seriös riksdagsledamot och stolt medlem i Sveriges största parti, Socialdemokraterna. Jag har varken förtroende för Nyans eller för Mikail Yüksel, skrev han till Expressen.

Läs även: Nyans försökte värva El-Haj

Läs även: El-Haj försökte påverka asylärende åt konservativ imam

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag