Elev högg lärare med penna

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Tisdag 30 nov 2021 2021-11-30
E-post

BODEN På en skola i Boden blev en lärare huggen med en penna av en stökig elev. Det framgår av en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Händelsen inträffade den 20 oktober i år. I anmälan till Arbetsmiljöverket skriver skolans rektor att det skedde under sista lektionspasset och att eleven var ”uppe i varv”.

”Hen vandrar runt bland övriga elever och stör. Hen ritar på andras papper, försöker ta papperen, river sönder papper, välte pennburkar och kastar sudd.”

Läraren sade till eleven att sluta men blev inte åtlydd. ”Pedagogen säger till igen och blir då kallad för ’jävla hora’, ’kortis’, ’våldtäktsoffer’ och ’konstig’.”

När läraren sade till på nytt gick eleven till attack.

”Elev X ställer sig upp med en penna i en hotfull position. Hen hugger pennan i ett av pedagogens finger så att stiftet går av i fingret och det börjar att blöda.”

Dagen efter gick läraren till vårdcentralen och fick då ”öppna fingret mer för att få ut alla rester av stiftet som satt kvar”.

Arbetsmiljöverket vill nu ha in en utredning av händelsen från skolan. Det är oklart om eleven har fått någon form av bestraffning.

Läs även: Förskollärare höll fast bråkig unge – fick sparken

Läs även: Fick sparken när hon vägrade säga hen: ”Första steget mot en diktatur”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag