En skadad efter att bilister utsattes för stenkastning i Norrköping

Genrebild. Foto: Tysto
  • Lördag 16 Nov 2019 2019-11-16
E-post 371

NORRKÖPING En trafikant blev lindrigt skadad efter att bilar utsatts för stenkastning i Norrköping. Enligt polis har stenarna förmodligen kastats från en gångbro ovanför vägen, och man uppmanar utsatta trafikanter att kontakta polis.

Under fredagskvällen blev flera bilister utsatta för stenkastning på Söderleden i höjd med Hageby i Norrköping, rapporterar SVT.

Ett par ska ha fått in en sten genom vindrutan vilket orsakade personskada.

– Vi har inte fått in några allvarligare personskador. Men en person fick lättare skador i en hand och fick glas i ansiktet. Personen behövde inte ambulansssjukvård, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen, till SVT.

Enligt polisen har stenarna förmodligen kastats från en gångbro över Söderleden, och man uppmanar utsatta trafikanter och eventuella vittnen att kontakta polis. Hittills har man fått in sju anmälningar om skadegörelse.

– Det är fruktansvärt otäckt och farligt naturligtvis. Det är bara en ren tillfällighet att det inte blev allvarligare personskador, säger Thomas Agnevik.

Läs även: Åtalas för stenkastning mot åkande bilar – ”Mitt mål är att bli politiker”

Läs även: Spårvagn utsatt för stenkastning – föraren träffades i ansiktet’

Lyssna även på: Från muddringar till knivrån – dags att anpassa straffen till det nya Sverige

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag