Esbati (V) lämnar riksdagen – flyttar till Norge

Ali Esbati. Foto: Olof Holmgren / Vänsterpartiet Malmö (CC BY 2.0)
  • Måndag 20 nov 2023 2023-11-20
E-post

Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ali Esbati lämnar riksdagen och svensk partipolitik vid årsskiftet för att istället flytta till Oslo i Norge, meddelar riksdagsledamoten i ett Facebook-inlägg på måndagen.

Esbati uppger att skälet bakom flytten är att kunna tillbringa mer tid med sin dotter, som bor med sin mor i Oslo sedan sommaren 2022.

”Vad jag ska göra istället då vet jag inte ännu. Detta är så att säga inget career move” skriver Esbati bland annat, men tillägger att han hoppas kunna arbeta med politik även i Norge.

Esbati har tidigare bott och arbetat i Norge mellan åren 2008 och 2014, och var på plats på Utöya när terroristen och massmördaren Anders Behring Brevik mördade 69 av de 560 personer som samlats till ett politiskt ungdomsläger på ön den 22 juni 2011.

Esbati var ordförande för Ung Vänster mellan 2001 och 2004, och blev ordinarie riksdagsledamot för Vänsterpartiet 2014. Han valdes in i partistyrelsen 2018 och blev partiets ekonomisk-politiske talesperson i februari 2022.

Läs även: Ali Esbati (V): ”Många män med nazistiskt utseende i Visby”

Läs även: Esbati (V): Därför har jag slutat kalla mig kommunist

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag