F-kassechef parkerade för 26 000 kronor – skattebetalarna fick stå för kalaset

Foto: Wikimedia Commons
  • Tisdag 6 Nov 2018 2018-11-06
E-post 438

DALARNA I tron om att förmånen ingick i hans anställning har en chef på Försäkringskassan i Dalarna låtit myndigheten stå för hans parkeringskostnader på 26 000 kronor. Händelsen har anmälts till myndigheten och ärendet utreds.

En chef på Försäkringskassan i Dalarna har under en längre tid skickat vidare sina parkeringsfakturor till sin arbetsgivare. Via en anonym källa fick Försäkringskassan kännedom om att mannen har låtit myndigheten betala för hans parkeringskostnader på 26 000 kronor, uppger SVT Nyheter.

Myndigheten har nu inlett en utredning via personalansvarsnämnd. Chefen ska i ett samtal ha bekräftat ett han nyttjat parkeringen i tron om att det ingick i hans roll som chef. Chefen menar att han inte reflekterat över fakturorna och att det är ”flera parkeringar på samma faktura”. Han menar även att han har en stor mängd fakturor att attestera.

Handlingarna i ärendet visar att den samlade kostnaden för parkeringsplatsen är över 26 000 kronor. Den anmälda chefen betonar att om ett avtal funnits om parkeringen skulle han ha förmånsbeskattats för det. Det är upp till Försäkringskassans personalansvarsnämnd att avgöra om chefen ska tilldelas någon disciplinär påföljd.

LÄS ÄVEN: Försäkringskassan varnar: Tusentals personer med funktionshinder kan förlora assistansersättning

LÄS ÄVEN: Försäkringskassan skärpte reglerna – Nu tvingas funktionsnedsatta barn ligga månader på sjukhus

LÄS ÄVEN: Man frias från grova bidragsbrott – för att han inte kan svenska

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag