F! och SD gör gemensam sak i Ödeshög

Foto: News Oresund (CC BY 2.0)
  • Fredag 29 okt 2021 2021-10-29
E-post

I Ödeshögs kommun lyckades ett och samma budgetförslag från oppositionen samla Moderaterna, Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ. Trots den breda uppslutningen gick kommunstyrets budgetförslag igenom.

Till måndagens budgetfullmäktige i Ödeshögs kommun stod hela den lokala oppositionen bakom ett gemensamt budgetförslag – inklusive både Sverigedemokraterna och Feministiskt initiativ. Bakom budgetförslaget står också Moderaterna, Miljöpartiet och det lokala Ödeshögspartiet.

På riksplanet beskriver sig Feministiskt initiativ som ”SD:s motpol”, vilket de skrivit senast i uttalande från i mars på sin hemsida.

LÄS ÄVEN: Feministiskt initiativ: Sluta utvisa utländska brottslingar

I det gemensamma förslaget kritiserar partierna det underlag de fått inför budgetarbetet. På grund av det bristande underlaget innehöll budgetförslaget väldigt lite ändringar jämfört med styrets förslag, då de enligt partierna ”i så fall skulle baseras på gissningar”. Partierna är överens om att plocka bort eller skjuta upp investeringar för totalt 48 miljoner kronor.

Oppositionens budgetförslag röstades ner i fullmäktige till förmån för budgeten som lagts av kommunstyret som består av Kristdemokraterna, Socialdemokraterna och Centerpartiet.

LÄS ÄVEN: Hilda Frick gick från F! till SD: ”Det läggs mer fokus på könsidentiteter än att tjejer blir könsstympade”

LÄS ÄVEN: Gudrun Schyman i blåsväder efter kommentar om avliden moderat:”Långt under anständighetens gräns”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag