Falsk polis våldtog sexarbetare

Pawel Pazola och den falska polisbrickan. Bild: Met Police.
  • Måndag 8 nov 2021 2021-11-08
E-post

LONDON Med hjälp av en falsk polisbricka våldtog och rånade Pawel Pazola, 51, två sexarbetare i London. Nu har han dömts till 14 års fängelse för våldtäkt, rån och för att ha framställt sig som en polis, rapporterar Daily Mail.

Det var i augusti förra året som Pazola vid två olika tillfällen våldtog sexarbetare genom att låtsas var polis och hota med att se till att deportera dem om de inte hade oskyddad sex med honom. Vid den andra våldtäkten visade Pazola upp en falsk polisbricka och en pistol-replika.

Efter våldtäkten tog Pazola tillbaka pengarna han hade betalat, och rånade även sitt andra offer på ytterligare pengar.

Läs även: Vaknade av våldtäkt – misshandlade våldtäktsmannen

Pazola ska ha kommit i kontakt med sina offer via en eskort-hemsida. Hans första offer ville först inte kontakta polis men talade med en socialarbetare från Rehab UK.

Efter att hon berättat om våldtäkten på en gruppchatt för brasilianska sexarbetare på Whats App, uppgav en annan sexarbetare att hon nyss våldtagits på ett liknande sätt.

Efter det kontaktade sexarbetarna polis, och Pazola greps en vecka senare på en adress i Crawley, West Sussex.

Vid gripandet hade Pazola den falska polisbrickan, pistolreplikan och 1 380 brittiska pund som han misstänktes ha rånat från sina offer.

– Pazola är en mycket farlig sexförbrytare som försökte dra fördel av sina offers svagheter för sin egen tillfredsställelse och vinning. Jag vill hylla hans offer för att de visat sådant mod och tapperhet genom denna utredning och under rättegången, sade Detektivsergeant Sam Lockstone.

Lockstone hoppades att utredningen och domen kommer att få fler sexarbetare som utsätts för brott att samarbeta med polis.

– Vår metod är att inte kriminalisera sexarbetare utan att skydda och stödja dem, att skapa ömsesidig tillit och förtroende för att uppmana delandet av information för att öka säkerheten.

– Jag hoppas att domen demonstrerar polisens engagemang i att ta itu med brott mot sexarbetare, och våld mot kvinnor och flickor i vilken form det än tar.

Läs även: 28-åring åtalas för våldtäkt mot äldre kvinna

Läs även: Våldtäktsman var minderårig – nu får han 840 000 i skadestånd

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag