Får misshandlades av ungdomsgäng – två tackor avlivade

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Fredag 15 maj 2020 2020-05-15
E-post 6624

OXIE Flera får i en hage i Oxie har misshandlats av ett ungdomsgäng, troligtvis med påkar eller klubbor. Två tackor har misshandlats så svårt att de har avlivats, och polisen efterlyser information från allmänheten om gänget som ska bestå av fem eller sex tonåringar.

Ett ungdomsgäng har misshandlat får i en hage i Oxie, så att två lamm blivit allvarligt skadade, medan två tackor har skadats så svårt att de har avlivats, rapporterar Sydsvenskan.

Läs även: Man slog ihjäl katt i Malmö – jagades ned i sjön av vittnen

Enligt vittnesuppgifter ska det röra sig om en grupp på fem eller sex ungdomar, troligen i nedre tonåren. Vittnena uppfattade dem som pojkar, men det kan även ha varit flickor med i gänget.

Nu söker polisen ytterligare observationer av en grupp ungdomar på eller vid en fårhage nära Bollhusvägen i Oxie under den senaste veckan.

Attackerna på fåren ska ha skett någon gång mellan torsdagen den  7 maj och tisdagen den 12 maj.

Brottsrubriceringen är djurplågeri, och enligt uppgifter till Sydsvenskan har fåren utsatts för trubbigt våld, det vill säga misshandlats med påkar, klubbor eller liknande.

– Vi vill väldigt gärna få in information om de här ungdomarna. De måste förstå hur vedervärdigt det här är, säger polisen pressinformatör Nils Norling till Sydsvenskan.

Läs även: Jaktelever åtalas – ska ha plågat katt till döds

Läs även: Män sparkade igelkottar till döds

Bli PLUS-medlem

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag