Fitt- och kukkonstnären: ”Väldigt mycket fascister”

Foto: Nyheter Idag Erigerad penis på vägg
  • Tisdag 25 jan 2022 2022-01-25
E-post 4

SVERIGE Konstnären Carolina Falkholt har gjort sig känd för sina stora muralmålningar av könsorgan. I P4 Extra berättar hon om varför hon väljer att göra den typen av konst.

– Jag får blandade reaktioner. En hel del kärleksfulla, underbara reaktioner och en hel del fruktansvärt hat också. För det finns ju väldigt mycket fascister i vårt samhälle, tyvärr, säger Carolina Falkholt om sin konst som oftast involverar könsorgan – fittor och kukar, som hon kallar det.

P4 Extra: Många människor reagerar ju på att man över huvud taget nämner de här namnen i offentligheten. Hur känner du för det?

– Det är just det som är problemet och en av anledningarna till varför jag målar just kön, för att det är – speciellt som kvinna – svårt att adressera. När jag växte upp kunde man knappt säga fitta. Det var svårt att ens ha en fitta. Hur ska man förhålla sig till det när man får höra av samhället att det är någonting dåligt?

Läs även: Jättepenis får bara stå i en vecka

Läs även: Vaginor och bondage blir konst utanför Skatteverkets kontor

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag