Flaggstång med prideflagga nedsågad i förorten Hjulsta

Stockholm Pride. Foto: Flickr
  • Onsdag 1 aug 2018 2018-08-01
E-post 7

STOCKHOLM En flaggstång med en prideflagga hissad sågades ner i stockholmsförorten Hjulsta. Händelsen upptäcktes under söndagsmorgonen och Europride uppger att en ny kommer att installeras.

Prideveckan har startats i Stockholm och regnbågsflaggor hissas runtom i staden. I förorten Hjulsta hade en prideflagga hissats i en flaggstång som sedan sågades ner, uppger SVT Nyheter.

Europride, anordnare av Stockholms pridevecka uppger att en ny flaggstång kommer att sättas upp på måndagen.

SVT Nyheter har intervjuat Ahmed Abdirahman, Hjulstabo, sommarvärd för P1 Sommar och initiativtagare för Järvaveckan som var tidig med att se den nedrivna flaggstången på söndagsmorgonen.

– Vi var några stycken på plats som försökte lyfta flaggstången igen, men det var omöjligt. Ingen annan flaggstång var nedsågad. Bara den med Pride-flaggan. Det är ju väldigt tragiskt, säger Ahmed Abdirahman, vars ideella organisation The Global Village samarbetar med Europride, till SVT Nyheter.

Nyheter Idag har tidigare rapporterat om hur Järvaveckan, med Ahmed Abdirahman i spetsen, får in hundratusentals kronor i bidrag utan att ha någon fungerande redovisning för vad som görs för pengarna, samtidigt som Järvaveckan hyr ut tält på 100 kvadratmeter för 15 000 kronor i timmen.

LÄS ÄVEN: Järvaveckan får hundratusentals kronor i bidrag – Saknar redovisning

Europride har hamnat i blåsväder de senaste veckorna då de nekat partiet Medborgerlig Samling, MED, tillstånd att delta på evenemanget.

LÄS ÄVEN: Medborgerlig Samling inte välkomna på Stockholm Pride: Lever inte upp till värdegrunden

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag