Fler utlänningar gripna för våldtäkter – nu sammankallas finska regeringen

Foto: kallerna (Wikimedia Commons)
  • Måndag 14 jan 2019 2019-01-14
E-post 2046

HELSINGFORS Tre män med utländsk bakgrund har gripits i Helsingfors i Finland misstänkta för grov våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande av barn, rapporterar Svenska Yle. Samtidigt har polisen i Uleåborg fått en rad nya sexualbrottsfall att utreda.

Helsingforspolisen fick nys om de misstänkta brotten på lördagen vilket ledde till att tre män greps samma dag. Brotten ska ha skett under de senaste två månaderna och riktats mot ett offer. Helsingforspolisen jobbar även med ett annat fall där ett barn misstänks ha utsatts för sexuella övergrepp.

Nyheter Idag har tidigare uppmärksammat situationen i staden Uleåborg där en serie sexualbrott mot barn utreds. I december uppgav polisen att man utredde fem olika sexualbrottshärvor där offren är minderåriga flickor, skriver Hufvudstadsbladet.

I fredags kom Uleåborgspolisen med beskedet att man utreder fyra nya misstänkta sexualbrott där offren är flickor under 15 år. Tre utländska män i 18–20-årsåldern har gripits misstänkta för våldtäkt, grovt sexuellt utnyttjande av barn och sexuellt utnyttjande av barn.

Statsminister Juha Sipilä har meddelat att den finska regeringen kommer att träffas under veckan för att diskutera de senaste händelserna i Uleåborg och Helsingfors.

Läs även: ”Sparka ut dom och få hit dom till Syrien” – syriska kvinnorna vill ha tillbaka männen

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag