Minst 35 döda i misstänkta terrordåd i Paris – President Hollande förd i säkerhet

  • Fredag 13 Nov 2015 2015-11-13
E-post 314

PARIS Minst 35 människor uppges ha dödats i ett eller flera misstänkta terrordåd i Paris ikväll. Bland annat ska två explosioner ha hörts i närheten av arenan Stade de France och ett stort antal människor uppges ha skjutits ihjäl på flera håll i staden.

Under kvällen uppges två explosioner ha hörts i närheten av fotbollsarenan Stade de France norr om Paris. På arenan, som är Europas femte största med en kapacitet för över 80 000 människor, spelades under kvällen en vänskapsmatch mellan Frankrike och Tyskland.

Frankrikes president François Hollande var en av dem som var på matchen och enligt Le Figaro fördes han i säkerhet av sina livvakter efter explosionerna. Samtidigt stormades planen av publiken, som inte vågade lämna arenan av rädsla för vad som väntade dem utanför den.

Ett stort antal personer rapporteras även ha dödats i flera olika skottlossningar i tionde och elfte arrondissementen i Paris. Polisen uppger att sammanlagt minst 35 människor omkommit, varav minst elva ska ha skjutits ihjäl på en restaurang. Enligt CNN:s samarbetspartner BFMTV ska det röra sig om så mycket som 60 döda.

Ett stort antal människor ska dessutom ha skjutits ihjäl vid Bataclanteatern där ett gisslandrama just nu pågår. Strax efter klockan elva på kvällen rapporterades om skottlossning från teatern och ett 60-tal människor uppgavs då ha tagits som gisslan.

Vid halv elva-tiden på kvällen rapporterades om skottlossningar på fler platser i Paris och amerikanska underrättelsekällor uppger att det rör sig om ett flertal koordinerade terrorattacker riktade mot den franska huvudstaden.

Den amerikanska nyhetsbyrån AP spekulerar i att terrordådet utförts av islamister med anknytning till terrorgruppen Islamiska staten.

Se även:
Här hörs terrorbomben smälla av under fotbollsmatchen i Paris
Videon visar dramatiken efter attentatet i Paris – Minst 26 döda
Här kämpar de skjutna för sina liv – Dramatiska videobilder från Paris
Säpo bekräftar: Asylsökande IS-terrorister får stanna i Sverige – Dussintals varje år

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag