Flertal bilbränder i Göteborg under natten

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 8 jun 2020 2020-06-08
E-post

GÖTEBORG I anslutning till de våldsamma upploppen i Göteborg under söndagen sattes ett flertal bilar i brand av ungdomar på moped. Polisen efterlyser tips från allmänheten för att få fast de skyldiga.

Vid ettiden på natten larmades polisen om att ungdomar körde omkring på moped och tände eld på bilar och containrar på Hisingen. Polisens presstalesperson Anna Göransson berättar att det kom in larm från sju adresser och att sammanlagt 29 fordon skadades.

Göransson säger att polisen har säkrat spår på brottsplatserna men att man inte har någon misstänkt eller gripen. Polisen välkomnar därför tips från allmänheten.

Bilbränderna följde på Black lives matter-demonstrationen som urartade till våldsamma upplopp i centrala Göteborg. Men om det finns något samband är inte klargjort.

– Det är för tidigt att säga om det har kopplingar men det är naturligtvis någonting som vi kommer utreda vidare. Det sker ju i anslutning till att det har varit oroligt under hela kvällen i Göteborg, säger Anna Göransson.

Efter att demonstrationen blev avblåst för att för många människor hade samlats gick några av demonstranterna till attack mot polisen med bland annat stenkastning.

– Jag vet att det var polis som blev slagen, men jag har inte några uppgifter om att det skulle ha varit några allvarligare skador, säger Anna Göransson.

Ett tiotal personer greps under tumultet varav fem nu är anhållna. 35 anmälningar har upprättats gällande bland annat våldsamt upplopp, skadegörelse, blåjussabotage, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt misshandel.

Läs även: Här plundras butik i Nordstan efter BLM-demonstrationen

Läs även: Polischefen om BLM-demonstrationen: ”Vi står på demonstranternas sida”

Stöd Nyheter Idag

Tycker du att det behövs ett alternativ till public service och de stora mediehusen?

Du kan göra skillnad.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag