Företagare hotar med skattestrejk i Baltimore

Bild: Famartin/CC BY-SA 4.0
  • Onsdag 16 jun 2021 2021-06-16
E-post

BALTIMORE 37 företagare i Baltimore, Maryland hotar med att vägra betala sina skatter på grund av ”kaos och laglöshet” i staden som ”pågått allt för länge”, rapporterar Fox News. Kraven från företagarna kommer dagar efter att tre personer sköts i nöjesområdet vid hamnen i Baltimore.

Gruppen har skickat ett brev till olika politiker och tjänstemän i staden, inklusive borgmästaren, polischefen och statsåklagaren, med krav på att Baltimores styre ”återupprättar grundläggande kommunala tjänster”.

Läs även: Politiker avskaffar polisen – får själva privat skydd för 42 000 kronor om dagen

”Vi har fått nog och är frustrerade, och har nu insett att ingenting kommer förändras om vi inte kräver det”, står det bland annat i brevet.

Enligt brevskrivarna skrämmer kriminella bort potentiella kunder från företagens verksamheter, genom öppen försäljning av droger, illegal alkohol, prostitution och våld.

”Det här är inte fördolda, hemliga operationer som genomförs av sofistikerade gäng med utkiksposter. Det här är fräcka individer som ägnar sig åt sin verksamhet helt öppet eftersom de vet att staden Baltimore inte kommer göra något för att hindra eller straffa dem”, står det i brevet.

Om kraven inte möts kommer företagarna att sluta betala skatter och avgifter till staden, och istället placera pengarna på ett konto i  väntan på att staden ska agera.

– Borgmästaren arbetar outtröttligt på att hålla människor som begår våldsbrott ansvariga, få bort våldsamma brottslingar från våra gator, och identifiera illegala vapenhandlare så att Baltimores invånare kan avnjuta nattlivet utan rädsla för att utsättas för fara, säger Cal Harris, talesperson för Baltimores borgmästare Brandon Scott i ett uttalande.

Läs även: Polisen övergav attackerad affärsägare – fick hjälp av superhjälte

Läs även: Skulle avskaffa polisen – nu rekryterar Minneapolis poliser för 6,4 miljoner dollar

Borde svenska företagare skattestrejka i protest mot brottsligheten?
1103 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag