Fortsatta attacker mot polisen i Trollhättan – bombarderas med stenar

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 10 Dec 2019 2019-12-10
E-post 3899

TROLLHÄTTAN På måndagskvällen utsattes polisen på nytt för stenkastning och raketbeskjutning i Kronogården i Trollhättan. Det är andra kvällen i rad som polisen attackeras i området.

På söndagskvällen uppstod ett våldsamt upplopp i Kronogården i Trollhättan. Som mest var det 30–40 ungdomar som gick till attack mot polisen med gatstenar, flaskor, raketer och grön laser. En polisbil blev sönderslagen och flera civila bilar sattes i brand.

– Vi har ingen förklaring till att man beter sig på det här sättet. Tyvärr är vi dock inte helt ovana vid att det händer på den platsen. Det är återkommande, sade polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Läs även: VIDEO: Pensionärer utsatta för stenkastning av barngäng i Trollhättan

På måndagskvällen blossade oroligheterna upp igen. Vid 21-tiden fick en polisbil plåtskador och punktering efter att personer kastat sten mot den.

– En polisbil som rörde sig i området blev vid den tidpunkten utsatt för stenkastning. De verkar som att de har sett en polisbil och börjat kasta. Det är inget ingripande eller så som är den utlösande faktorn, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till GT.

Läs även: PRO-ordförande i Trollhättan: ”Samhället har blivit förjävligt att leva i”

Även så kallade bangers och raketer kastades och sköts mot polisen, men ingen ska ha kommit till skada. Vid 23-tiden uppgavs situationen ha lugnat ned sig.

– Jag vet inte vad det är som gör att det drar i gång nu, men ibland kan det hänga ihop med att vi gör ett för bra arbete i området, att vi kommer för nära. Vi får se om det här är något som kommer att hålla i, men vi kommer att vara uthålliga, säger Adlersson.

Ingen person uppges ha omhändertagits eller gripits under kvällens tumult.

Läs även: Personer med utländsk bakgrund majoritet bland brottsmisstänkta

Bli prenumerant

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag