Fotbollförbund nobbar Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt under "Öppna era hjärtan"-talet. Bild: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0.
  • Fredag 3 mar 2023 2023-03-03
E-post 0

Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt är valberedningens förslag till ny ordförande för Svenska Fotbollsförbundet. Men trots stödet från ledningen är distriktsförbunden inte imponerade av den forne M-ledaren. Enligt uppgifter till Aftonbladet får Reinfeldt hittills inte stöd av ett enda distriktsförbund.

Hittills har 17 distriktsförbund haft årsmöten, och inget av dem stödjer Fredrik Reinfeldts kandidatur. Av de åtta som bestämt sig för en kandidat stödjer samtliga Reinfeldts konkurrenter till posten Caroline Waldheim, 49, och Lars-Christer Olsson, 72.

Läs även: Reinfeldt står fast vid sin invandringspolitik – tror resten av världen kommer följa efter

Mellan de båda kandidaterna ska det vara någorlunda jämt, med fem distriktsförbund som stödjer Olsson och tre förbund som stödjer Waldheim.

– För att vara uppriktig, jag kan inte förstå hur valberedningen kom fram till att förorda Fredrik Reinfeldt och att en stor del av fotbollsrörelsen skulle stå bakom Reinfeldt, säger Robert Lindström, ordförande i Norrbottens Fotbollförbund, till Aftonbladet.

– Det är ett väldigt tråkigt felbeslut utifrån vad vi tycker och den uppfattningen jag fått från många andra. Enligt min mening så står stora delar av Norrland bakom Lars-Christer Olsson. Processen har varit tragiskt dålig. Vi behöver någon som kan ena svensk fotboll, inget styrelseproffs, fortsätter han.

Läs även: Reinfeldt får nytt toppjobb – kommer verka för mer arbetskraftsinvandring

Läs även: Trista beskedet för Reinfeldt – nobbas av Djurgårdens medlemmar: ”Fick inte gehör”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag