Från Vänsterpartist till att tåga med Nordiska motståndsrörelsen

Foto: Flickr
  • Torsdag 14 sep 2017 2017-09-14
E-post 267

SVERIGE Hon var tidigare kommunpolitiker för Vänsterpartiet men hoppade av och började hänga på Nordfronts forum istället. ”Om någon skulle ha sagt för ett år sedan att jag skulle läsa varje dag på ’nazisternas’ nyhetssida och sympatisera med mycket av det som dom står för så skulle jag absolut inte ha trott att det skulle kunna ske”, skriver den före detta vänsterpartisten. 

Register över kunder och medlemmar tillhörande Nordiska Motståndsrörelsen och dess webshop, har, genom dataintrång, spridits över internet. Tidningen ETC har kommit över registren och undersökt vilka politiker och förtroendevalda som finns i dem.

ETC hittade flertalet Sverigedemorkater, tre allianspolitiker och en före detta vänsterpartist. ETC går inte ut med vänsterpartistens fullständiga namn, anledningen, som ETC uppger, är att hon inte ”spred nazism” när hon fortfarande var aktiv Vänsterpartistisk politiker.

Vänsterpartisten, som ETC kallar för Marianne, satt tidigare i kommunfullmäktige för Vänsterpartiet och uppges vara i 40-års-åldern. Hon ska ha arbetat på en statlig myndighet.

Efter ett år i kommunfullmäktige lämnar hon sin plats. Istället för att lägga sin tid och energi i Vänsterpartiet är Marianne, under våren 2016, aktiv på Nordfronts forum, där hon, nästan varje kväll, kommenterar något och sakta börjar anamma det interna språkbruket. Hon beställer också ett tiotal böcker från Nordfront.

”Om någon skulle ha sagt för ett år sedan att jag skulle läsa varje dag på ’nazisternas’ nyhetssida och sympatisera med mycket av det som dom står för så skulle jag absolut inte ha trott att det skulle kunna ske”, skriver hon bland annat.

I november 2016 demonstrerar hon med Nordiska Moståndsrörelsen i Stockholm. Hon säger till ETC att hon var med i demonstrationen för att hon ville se talen live.

– Jag ville se talen live. I alla år har jag hört att det här är ondskefulla människor, men det jag såg där var en massa ungdomar, normala och skötsamma. Men utanför avspärrningar kastade vänstermobben rökbomber, säger Marianne till ETC. 

Att medlemmar i NMR dödat människor och sprängt bort ben på städare är något Marianne ogillar. Men trots NMR:s hundratals domar menar Marianne ändå att ”sådana saker finns i alla partier”.

LÄS ÄVEN: SD-politiker tecknade stödmedlemskap i nazistisk organisation: ”En god sak”

LÄS ÄVEN: Tidigare SD-politikern om kommentaren: ”Jag minns inte ens det. Det måste varit flera år sedan”

LÄS ÄVEN: Allianspolitiker orolig för SD:s fokus på muslimer: ”Viktigare att peka på den riktiga fienden och det är sionisterna”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag