Fyra flydde från förvar – sågade igenom vägg i veckor

Foto: Tomislav Stjepic/Pressbild Migrationsverket
  • Måndag 15 aug 2022 2022-08-15
E-post 164

Strax efter klockan halv fyra på måndag morgon upptäckte personal på Migrationsverkets förvar i Åstorp att fyra män hade rymt genom ett hål som de sågat upp genom väggen –utan att upptäckas av övervakningskameror eller personal, rapporterar Expressen

Enligt uppgift till Expressen ska de ha dolt hålet med ett klädskåp, och en anställd som Expressen pratat med säger att det måste tagit veckor att genomföra hela rymningsplanen.

– Var är materialet – gipset, isoleringen, plåten? Avfallet som skapats när de sågat upp hålet, säger han till tidningen.

Läs även: Efterlyst för mord rymde från Migrationsverkets förvar

Rymningen bekräftas av Migrationsverkets presstalesperson Didzis Melbiksis.

– De har fått tag på något verktyg och smusslat in det i ett bostadsrum, säger hon till Expressen.

Polisen säger till Expressen att man uppmärksammats på rymningen, men inte kommer lägga resurser på att eftersöka de fyra rymlingarna.

– Vi kommer inte aktivt söka efter de här personerna. Utan de kommer att plockas in om vi stöter på dem, säger presstalesperson Åsa Emanuelsson, hos polisen i nordvästra Skåne, till Expressen.

Läs även: Präst smugglade ut migrant ur Migrationsverkets förvar – döms

Läs även: Tre migranter rymde från Migrationsverkets förvar – fick hjälp utifrån av personer med yxa

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag