Fyra skjutningar i Stockholm på några timmar

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 30 aug 2021 2021-08-30
E-post

STOCKHOLM Fyra olika skottlossningar inträffade i Stockholmsområdet under söndag kväll och natten till måndag. Vid en av skjutningarna, i Hjulsta, påträffades två personer med livshotande skador. Åtta personer har gripits med anledning av skjutningen i Hjulsta.

På söndag kväll och natten till måndag inträffade fyra olika skjutningar i Stockholmsområdet. Den första inträffade i Tensta, dit polisen larmades klockan 20.17 och säkrade spår efter en skottlossning, rapporterar Expressen.

Läs även: Flera skjutningar i Sverige under måndagen – två personer döda

Tre timmar senare var det dags igen, den här gången på Hägerstensvägen söder om Södermalm, dit polisen larmades om misstänkt skottlossning klockan 23.15.

– Man har anträffat en tomhylsa och inlett en förundersökning om grovt vapenbrott, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Expressen.

Vid 02.30 blev två personer allvarligt skadade vid en skjutning i Hjulsta, inte långt från kvällens första skjutning i Tensta.

Personerna sköts utomhus på en innergård och fördes till sjukhus med livshotande skador. En eller flera personer sågs springa från brottsplatsen, och polisen sökte efter gärningsmännen med bland annat hundpatrull och drönare.

– Man jobbar med en hög intensitet med den här insatsen. Den pågår med ökande styrka, säger Ola Österling till Expressen.

På måndag morgon skriver polisen på sin hemsida att sammanlagt 8 personer har gripits med anledning av skjutningen i Hjulsta. Ytterligare personer har tagits in på förhör, och flera platser har spärrats av i det pågående utredningsarbetet.

Slutligen larmades polisen om en skottlossning i Bredäng klockan 03 på natten. Där säkrades spår av skottlossning, och två personer greps av polis.

På söndag kväll medverkade inrikesminister Mikael Damberg (S) i Agenda på SVT med anledning av skjutvapenvåldet, och sade att problemet ”vuxit under decennier”.

– De utsatta områdena har fått växa i ett eget universum där polisen och staten inte varit närvarande. Det har fått växa för länge, och hade varit bättre att införa åtgärder tidigare, säger Mikael Damberg i Agenda.

Läs även: Pojke död efter skjutning i Linköping

Läs även: Tre personer allvarligt skadade efter skjutning i Kristianstad

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag