Pojke död efter skjutning i Linköping

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 7 aug 2021 2021-08-07
E-post

LINKÖPING På torsdag kväll sköts två pojkar, 15 och 16 år gamla, i stadsdelen Berga i Linköping. På fredag meddelade polisen att den ena pojken avlidit av sina skador, skriver Aftonbladet. Den andra pojken vårdas på sjukhus för sina skador. De både skjutna är tidigare kända av polisen, som misstänker att skjutningen skett i ”en gängbrottsrelaterad kontext”.

Polisen utreder ett fall av mord och ett fall av mordförsök, och har inlett en så kallad ”särskild händelse” för att frigöra resurser till utredningen.

Ingen person har ännu gripits som misstänkt, och polisen håller en mängd vittnesförhör. Man har även säkrat en film från en övervakningskamera som visar delar av händelseförloppet, säger Ann-Christine Rehnström, lokapolisområdeschef i Berga i Linköping, till Aftonbladet.

– Vi har haft kriminaltekniker på plats som har fångat upp en hel del vittnen, vi har även övervakningskamera i Berga centrum och går igenom material. Delar av händelseförloppet har vi på film, säger Rehnström.

Läs även: Två tonårspojkar skjutna i Linköping’

Läs även: Damberg (S): Ovanligt att oskyldiga skjuts ”om man tittar på hur många människor vi är i Sverige”

Läs även: Man skjuten i Hässelby – allvarligt skadad

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag