Gick med på våldtäkt för att rädda dejtens liv

Bild: Northumbria Police/Genrebild
  • Onsdag 25 jan 2023 2023-01-25
E-post 104

Den första dejten blev en mardröm när paret attackerades av en man som slog mannen i paret medvetslös och tvingade kvinnan att ha sex för att inte slå ihjäl honom. Nu döms 18-åriga Sean Robinson till fem års fängelse för det brutala överfallet i Sunderland, rapporterar Daily Mail.

Paret var på väg hem från centrala Sunderland sommaren 2021 efter att ha varit på sin första date. När de gjorde upp planer på en andra date, avbröts de plötsligt av Sean Robinson, 17, som attackerade mannen i paret.

Robinson slog mannen flera gånger innan han lyckades fly. Men Robinson hann ikapp honom, slog ned honom på marken och började sparka på honom.

Läs även: Ihjälkörd efter misstänkt gruppvåldtäkt – fyra gripna

Med kvinnans hjälp lyckades mannen ta sig från platsen och över en bro, men Robinson hann fatt dem, slog mannen till marken och sparkade honom i huvudet så hårt att han blev medvetslös.

Då gav Robinson kvinnan i paret ett erbjudande: ”Kom med och ha sex med mig, så ska jag inte döda honom”.

Robinson tvingade henne att ligga på en gammal kappa hann funnit i en buske i närheten, och våldtog henne medan hon grät. Under våldtäkten ska Robinson ha hotat med att gå tillbaka och slå ihjäl mannen om hon inte visade större entusiasm.

Efter våldtäkten försökte Robinson få med sig kvinnan hem till sig, men hon lyckades ringa till sina föräldrar som larmade polis och sedan själva kom till platsen, där kvinnan stannat med den medvetslösa mannen.

Även Robinson var kvar på platsen, och hamnade i slagsmål med kvinnans far innan han flydde, för att inom kort bli gripen av polis.

– Jag försökte försvara mig själv och henne så gott jag kunde men han övermannade mig. Det sista minnet jag har av detta är att jag vaknade upp omtöcknad och såg en man stå över mig och hennes skräckslagna ansikte, berättar den misshandlade mannen för rätten.

– Vid tillfället visste jag inte vad som hänt men jag har sedan fått veta att hon blev våldtagen. Känslan av skuld har varit envis. Jag önskar att jag kunde ha hjälpt henne.

Nu dömer Newcastle Crown Court Robinson, som hunnit fylla arton, till fem års fängelse följt av tre års villkorlig dom. Han kommer även registreras som sexförbrytare och få livstids kontaktförbud mot sina offer.

Läs även: Kvinna avvärjde våldtäkt – bet angripare i armen

Läs även: Illegala migranter får gruppstryk efter massvåldtäkten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag